Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Hamster frågor

Halloj!
Jag har 2 st han hamstrar den den ena är svart och den andra är blå (saffir) för ca 11 dagar sedan parade dom sig… Nu vet jag inte vad jag ska göra ska jag tro att min blåa han hamster är en dräktig hona? Eller bara fortsätta göra som jag brukar!
Jag har lagt in lite toa papper i hens bur ifall att, hen har börjat boa i sitt rör… Jag undrar också om jag kan byta bur på dom två alltså den svarta och den blåa så att den blå får mera plats ifall den får ungar?
Troligen honan har fått lite små buklor på magen och har blivit agresiv och bits är rädd!
Jag vill bara veta vad jag ska göra…
Ska jag flytta på hennes bo eller låta henne boa i röret!?
Tacksam för svar!

Veterinären svarar

Hej!

Om det är en hane och en hona du har är risken väldigt stor att de kommer att para sig och få ungar titt som tätt. På din beskrivning låter det som att så kan vara fallet.

Jag tycker du ska dela på hamstrarna (såvida du inte vill ha massor med hamstrar). Om den som förmodas vara en hona får ungar, då vet du säkert att du har en hona och en hane samt vem som är vem. Ska hamstrarna leva ihop i framtiden och om du inte vill ha ungar, måste hanen bli kastrerad. Annars får de leva var för sig.

Jag tycker du ska låta den förmodade honan boa och föda sina ungar där hon själv vill. Stör henne så lite som möjligt.

Lycka till!

Veterinären svarar om Gnagare

 • Guldhamster

  Hej! Mitt namn är Melinda och har precis börjat med hamsteruppfödning, jag har några frågor jag gärna skulle vilja ha svar på, det gäller guldhamster.. Är det farligt att para en hona om hon visar brunst trots om hon skulle vara dräktig? Finns de som säger att honan dött pga omparning vid dräktighet. Och om honan redan är dräktig, kan hon bli dubbeldräktig? Hoppas på svar! Tack! Mvh Melinda

  melinda_Öhman

  Av: melinda_Öhman

 • Hamster frågor

  Halloj! Jag har 2 st han hamstrar den den ena är svart och den andra är blå (saffir) för ca 11 dagar sedan parade dom sig... Nu vet jag inte vad jag ska göra ska jag tro att min blåa han hamster är en dräktig hona? Eller bara fortsätta göra som jag brukar! Jag har lagt in lite toa papper i hens bur ifall att, hen har börjat boa i sitt rör... Jag undrar också…

  Lilja3

  Av: Lilja3

 • dräktig

  Hej! Har en dräktig råtta som gått över tiden och undrar hur länge hon kan göra det utan att det är nån fara för henne och bebisarna

  polly4

  Av: polly4

Fler frågor om Gnagare

Forum Gnagare

 • Skötselråd chinchilla

  Den lilla chinchillan (Chinchilla lanigeia) är en gnagare, nära släkt med marsvin och piggsvin. En chinchilla kan leva väldigt länge. Enstaka individer har blivit upp mot 18-20 år men den genomsnittliga livslängden ligger på 10-15 år.

 • Mag och tarmsjukdomar marsvin

  Alla former av mag-tarmsjukdomar på marsvin är akuta tillstånd. Om behandling inte sätts in på ett tidigt stadium riskerar man hastiga dödsfall.

 • Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 2376

  Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 237673581889))) Phas 24 uair a chloig ráthaithe, saoránacht, cártaí Id, ceadúnas tiomána, dioplómaí, céimeanna, teastais seirbhíse atá ar fáil. Seirbhísí víosa turasóireachta agus gnó atá ar fáil do chónaitheoirí gach 50 stát agus gach náisiúntacht ar fud an domhain. Tá…

Gå till forumet om Gnagare

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons