Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Stearin på min fågel

Hej. Jag har en Lorripapegoja som er 4 år, mycket nyficken. flyger fritt i lägenheten, Idag 21/4 på kvällen blåste jag ut ett ljus, jag råkade välta ljuset och såg inte att KIFFE( som min Lorrie heter) var bakom ljuset, han fick varm stearin på fjädrarna, han pep till lite och hade nog bränt sig, tog han ut på köket och spolade med kallt vatten, hon har stearin på fjädrarna och en prick nära hö. öga, hur får jag best bort det? måste jag gå till en vetrinär? Jag går hos en fågelexpert i Hjärum här i skåne, jag bor i YSTAD.  Hoppas att få svar på detta

                          Hälsningar KINGA SEHR

Veterinären svarar

Hej!

Om din fågel inte fått stora brännskador på huden, i ögonen eller munnen, ska du nog inte behöva söka veterinärhjälp. Jag brukar tycka det lättaste sättet att få bort stearin är att peta bort det för hand när det stelnat. Det lilla som blir kvar putsar nog fågeln bort bäst själv.

Du är lyckligt lottad som har så nära till en fågelveterinär! När något händer din fågel tycker jag att du ska ringa direkt dit och fråga och inte vänta på svar från mig. Du kan ju åka iväg mer eller mindre på stört om det skulle vara akut.

Hoppas det gått bra med din fågel!

Veterinären svarar om Fågel

 • skadad fot få kanariefågel?

  Hej mina föräldrar har 1 kanariefågel som på ngt sätt har lyckats skada foten inne i buren hon hade lite blod under fiten ser det ut som.. vad kan man göra? Mvh// vanessa

  vanessa_rivera_duque

  Av: vanessa_rivera_duque

 • Sjuk underlat

  Hej! Min undulat fågel har skurit sig någonstans i buren och hennes nagel blöder. Han typ ''äter'' den och gnuggar såret. Vad ska jag göra?

  BirdPro1

  Av: BirdPro1

 • Hur får man en en undulat

  Hur får man stop på när det blöder på en undulats fot, jag har testat med potatismjöl fast hon biter upp ruvan så det hjälper inte vad ska jag göra för att det ska sluta blöda ?

  kajsa.03

  Av: kajsa.03

Fler frågor om Fågel

Forum Fågel

 • Pscittacene Beak and Feather Disaese papegoja

  Virussjukdomar på papegojor är i första hand ett problem för uppfödare, zoobutiker, parker och andra ställen där det finns stora besättningar. Behandling saknas i allmänhet för dessa sjukdomar.

 • Övervikt på papegoja

  Överviktproblem blir allt vanligare på våra sällskapsdjur. Ägarna överför många gånger sin egna dåliga livsstil till djuret. Tyvärr kan övervikt vara minst lika farligt på fåglar som på andra djur och människor.

 • Skötselråd papegoja

  Papegojor är fantasiska sällskapsdjur men ställer mycket stora krav på sina ägare. De är mycket intelligenta och kan leva väldigt länge. Man bör läsa på ordentligt och noga sätta sig in i vad det innebär, innan man skaffar sig papegoja.

Gå till forumet om Fågel

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2021 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons