Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons

Bulbul/Bulbyler

min fågel står på ett ben nu sista två dagar, märkte att sitt ben är svullen och igår fick han typ två droppar blod när han fick peta med den där vid låren!!! jag klappade honom så att blodet stoppas och det kom inte mera blod, igår verkade han vara jätte trött för att stå hela tiden på ett ben. men han har alltid varit glad och äter som vanligt inga konstigheter. idag verkar han vara bättre, står på båda benen trots att man ser att benet är inte 100%, han står liiiiite snett…. jag är otroligt orolig för honom, han vill duscha men jag låter inte honom, tänker på såret, jag vill inte att han ska blöda mer!!! vad tipsar du mig att göra, är det ett måste att veterinären ser honom nu eller kan jag avvakta honom lite mer. jag ska vara hemma med honom imorogn och se till att han är lugn!!!
jag ville ta honom till akuten men det kostar så mycket och jag faktiskt har inte råd, men om det är akut så är jag tvungen att göra det, jag mår så dåligt vill inte att han ska få smärta!
kan inte bifoga bild så du ser honom, men han har vita kinder, gul rumpa, svart huvud och resten grå!

Veterinären svarar

Hej!

Jag hoppas att din fågel vid det här laget är bättre oavsett om du var tvungen att söka veterinärhjälp eller inte.

Rent generellt tycker jag att du skulle sökt hjälp så snart som möjligt. Dels för att fågeln uppenbarligen hade väldigt ont men även för att alla skador och sjukdomar kan vara livshotande. Skulle fågeln ha lidit av ett benbrott, ett infekterat eller stort sår, borde detta ha åtgärdats hos veterinären

Ett tips om man tycker det är dyrt med veterinärvård, är att försäkra sitt djur. Då får man god hjälp med kostnaderna när det kostar riktigt mycket och det kan kännas skönt att det inte är pengarna som avgör om man kan åka eller inte. Man måste dock alltid vara redo att kunna betala en del själv.

Agria och Sveland har fågelförsäkringar.

Lycka till!

Veterinären svarar om Fågel

 • Spricka i näbben?

  Hej! Jag har märkt att min undulat har fått vad som ser ut som en lång spricka i näbben och att näbben börjat bli lite mörkare upptill där den växer ut så att säga. För övrigt verkar han inte ha vara öm i näbben och han är glad och pigg som vanligt men jag är orolig för att näbben ska spricka mer eller att han är sjuk? Tidigare har han haft lite problem med näbbsvamp…

  sophie_svensson

  Av: sophie_svensson

 • Bulbul/Bulbyler

  min fågel står på ett ben nu sista två dagar, märkte att sitt ben är svullen och igår fick han typ två droppar blod när han fick peta med den där vid låren!!! jag klappade honom så att blodet stoppas och det kom inte mera blod, igår verkade han vara jätte trött för att stå hela tiden på ett ben. men han har alltid varit glad och äter som vanligt inga konstigheter. idag verkar han…

  raghda

  Av: raghda

 • problem med växt av ny vingpenna

  Hej! vi har en grå jako kille på strax över 2år som har problem med sin ena vinge. Han blev vingklippt när han var 16 månader och sedan dess haft problem med ena vingens yttersta två-tre fjädrar. det har gång på gång växt ut fina vingpennor som sen gått av. han har kunnat flyga till o från hela tiden men problemet är att han inte får behålla de nya fjädrarna länge alls, eftersom de bara…

  emmaa_emma@hotmail.com

  Av: emmaa_emma@hotmail.com

Fler frågor om Fågel

Forum Fågel

 • Pscittacene Beak and Feather Disaese papegoja

  Virussjukdomar på papegojor är i första hand ett problem för uppfödare, zoobutiker, parker och andra ställen där det finns stora besättningar. Behandling saknas i allmänhet för dessa sjukdomar.

 • Övervikt på papegoja

  Överviktproblem blir allt vanligare på våra sällskapsdjur. Ägarna överför många gånger sin egna dåliga livsstil till djuret. Tyvärr kan övervikt vara minst lika farligt på fåglar som på andra djur och människor.

 • Skötselråd papegoja

  Papegojor är fantasiska sällskapsdjur men ställer mycket stora krav på sina ägare. De är mycket intelligenta och kan leva väldigt länge. Man bör läsa på ordentligt och noga sätta sig in i vad det innebär, innan man skaffar sig papegoja.

Gå till forumet om Fågel

En tjänst där våra veterinärer svarar på dina frågor om sällskapsdjur.

Fråga veterinären Fråga veterinären
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.