Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Ice #1 Ice

  Bleknande leopardgecko

  Hej
  Min leopardgecko hona har börjat blekna och det är inte för att hon ska ömsa utan hon blev blekare efter senaste ömsningen, hon var väldigt stark i färgerna förut och nu är hon mer vit och typ rosa en gul och svart. Hon äter bra och rör sig lika mycket som förut men är ändå orolig eftersom hon inte ser ut som hon ska. Känner någon igen vad det kan bero på? Hon får alltid kalk eller vitamin pulver på maten och hon har allt hon behöver i terrariet, värmematta, uvb lampa osv, dock innan hon flyttade hem till mig så bode hon i ett akvarium med uvb lampa och spotlight (ej för reptiler så kan ha varit för stark) ovanifrån kan något av de gjort att hon mist sin färg? Plus att hon hade inte heller tillgång till fräst vatten jämt och fick dåligt med mat ca 2-3gånger i månaden innan jag tog hand om henne. Snälla hjälp vill så gärna att hon mår bra. //Orolig ägare

Inlägg 1-1 av 1

Forum Reptil

 • Skötselråd orm

  Ormen är den reptil som hållits längst som sällskapsdjur. Det finns många olika typer av ormar och det är viktigt att informera sig om skötsel av just den art man har. Felaktig skötsel leder till stress och sjukdomar.

 • Förstoppning sköldpadda

  Förstoppning kan bero på att sköldpaddan äter av bottensubstratet. Det är därför viktigt att ha uppsikt över djuret och byta underlag om sköldpaddan äter för mycket.

 • Möte med kallblodiga varelser

  Hur mycket kunskap har Sveriges veterinärer om reptiler?

Gå till forumet om Reptil
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons