Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Jenny Arvidsson #1 Jenny Arvidsson (uppdaterad: )

  Min gecko matvägrar

  Diskussion kring frågan Min gecko matvägrar

  Min 1½ år gamla leopard-gecko dam har slutat äta. Snart har det gått två veckor sedan hennes sista måltid.
  Eftersom hon har stenar i terrariet och inte sand så har hon nog inte ätit nått hon inte borde. Och gravid är hon inte, då hon bor ensam och har gjort det hela hennes liv. Hon verkar ha ont i magen eftersom hon inte tillåter mig att lyfta upp henne och hantera henne. Svansen har börjat krympa också.
  Jag har sökt efter en reptil-kunnig vetrinär, men jag kan inte hitta någon i närheten. Jag bor i Skellefteå. Snälla hjälp mig, jag vill inte att min lilla ögonsten ska dö! :(

 2. Jenalm79 # Jenalm79 svarade

  Hej! Jag vet inte hur de fubkar här men svarar på föregående inlägg här. Har ingen gecko själv utan en skäggagam, hon blir ju “skengravid” alltså lägger ägg utan ha vart i kontakt m en hane. Gör inte geckos de me? Tycker du i de här läget kan ringa å rådfråga vilken vetrinär som hellst. Vetrinären- roslagstull i Stockholm e mkt kunniga. Dom kanske kan hjälpa till att kolla upp nån vetrinär i närheten me? Annars: ljumna bad och “tvångs” matning m vatten fr pipett eller medicin spruta. Kanske blanda i vitaminpulver i det? Min lilla skrutt ska ju ha extra vitaminer och kalk ex, så de har ja tvingat i henne ett oar gånger. När hon e sken gravid äter hon inget, sover och blir sen galen och gräver å far runt, tills hon lagt äggen då e hon som vanligt igen! :-) hoppas de löser sig för er.. /Jen

Inlägg 1-2 av 2

Forum Reptil

 • Skötselråd orm

  Ormen är den reptil som hållits längst som sällskapsdjur. Det finns många olika typer av ormar och det är viktigt att informera sig om skötsel av just den art man har. Felaktig skötsel leder till stress och sjukdomar.

 • Förstoppning sköldpadda

  Förstoppning kan bero på att sköldpaddan äter av bottensubstratet. Det är därför viktigt att ha uppsikt över djuret och byta underlag om sköldpaddan äter för mycket.

 • Möte med kallblodiga varelser

  Hur mycket kunskap har Sveriges veterinärer om reptiler?

Gå till forumet om Reptil
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons