Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. zäta #1 zäta (uppdaterad: )

  Desperat efter hjälp! :( / katt med sår & smuts i öronen

  Hej! Min katt Nera har haft problem med ett sår framför sitt ena öra i i ett halvår, om inte mer.. Hon blev 1 år gammal i december 2019 och är en huskatt. Jag har verkligen försökt med allting och behöver verkligen tips, råd och hjälp nu, har gråtit många timmar för jag vill inte att hon ska lida mer, även fast hon kanske inte har ont utav det. Tänkte berätta lite historia först så ni ska få en inblick i det hela.

  - Det började för ungefär ett halvår sedan, sent våren 2019 runt april precis efter jag hade steriliserat henne. Det var svarta, hårda fläckar/prickar i örat som vi trodde var skabb, hon började klia runt ena örat. Jag åkte med henne till en veterinär-klinik som inte tog några prover alls utan sa att det var skabb, jag fick köpa skabb-medel och jag fick en rengöring för örat jag skulle badda runt med varje dag, plus tabletter jag skulle ge 2 gånger per dag vilket jag gjorde i ca 10 dagar, kommer inte ihåg vad dessa hette - men det blev ingen förbättring över huvudtaget, Nera samlade på sig vätska av dessa tabletter och hon gick upp i vikt. Jag har en till katt-hane hemma som inte har några problem alls med sina öron eller sår bör tilläggas.  Jag behandlade båda katterna mot skabb men ingen förbättring på Nera.

  - Jag åkte till en annan klinik med henne där prover togs och visade inte skabb. Det var inte bakterier heller och det som är i örat luktar inte illa och det var inget ner mot hörselgången utan höll sig liksom vid det synliga/ytliga örat, förstår ni hur jag menar? Hon sa att det är allergi mot foder. Så jag blev lättad över det och köpte ett dyrt veterinärfoder som var just för katter med allergi och la fram det till båda katterna. Båda åt utav det nya fodret, men båda kräktes av fodret och jag försökte i 3 dagar men allt kom upp sen ville ingen äta mer av det. Tillbaka till veterinär där dom sa att jag skulle testa ett annat foder. Gjorde detta och det hjälpte inte. I samma veva bytte jag även kattsand, har haft samma kattsand sen dom var kattungar men bara för att försäkra mig att det inte var sanden, vilket inte gjorde någon skillnad heller.

  - Jag kontaktade en annan veterinär nu i höstas som skulle kolla på Nera. Han sa att detta är inte foderallergi, det är inte skabb, utan misstänkte ringorm. Vi tog prover för ringorm och vi avvaktade tills svaren skulle komma tillbaka. Svaren var negativa och jag fick istället örondroppar vid namn Aurizon Vet. Detta hjälpte och tar bort det svarta i öronen, om man använder det regelbundet men så fort man slutar och hon börjar klia i sitt sår igen så kommer det tillbaka, så man får börja om. Jag fick även tabletter som heter Therios Vet jag gav Nera morgon och kväll. Så bokade en ny tid hos samma veterinär som ville kolla på det igen och jag fick då en gel jag skulle smörja på som heter Isaderm Vet. Jag påbörjade en behandling och fick samtidigt ha på henne en tratt för att hon inte skulle komma åt såret.

  Jag har försökt med att ha tratten på så det verkligen fick läka med denna gel, som verkligen hjälpte! Och det började äntligen se ljust ut, såret började minska och håret började äntligen växa tillbaka igen. Så efter en viss tid så tog jag av tratten. Och hon kliade upp såret, det tar liksom några sekunder så är allt förstört. Jag klipper hennes klor regelbundet, ja, men det hjälper inte. Så nu står jag här igen.. Det svarta är tillbaka i öronen och såret är nog sämre än någonsin, hon kliar, det blöder, det vätskar,  jag antar att det är för att det är kortison i gelen jag strök på vilket tunnar ut huden. Såret buktar liksom “uppåt” och huden runt är hård och mörk i färgen, det är nog för att såret aldrig får läka och hon kliar/tvättar upp såret. Så i desperation så satte jag på henne tratten igen förra veckan men då ville hon inte äta om jag inte matade och vatten fick hon inte i sig något så jag var tvungen att ta av tratten. Det går liksom inte.

  Jag har försökt med allt, jag har lagt ner så mycket tid och pengar men det känns som att det kommer aldrig bli bra. Nera springer ifrån mig så fort jag vill klappa eftersom hon är van nu efter ett halvår av att jag ska hålla i henne och “göra illa henne”, som hon tror, men i själva verket så hjälper jag ju bara henne med alla medel och produkter jag fått utav veterinärer. Jag har försökt med andra medel som jag inte nämnt i texten men ett exempel var sår-spray för djur som jag baddade på under en längre tid också.

  Eftersom jag pluggar så har jag inte den bästa ekonomin att gå till veterinären varje månad, även om jag skulle vilja det själv. Jag gråter när jag skriver allt det här för nu vet jag inte vad jag kan göra längre. Mitt första egna husdjur och jag känner mig som den uslaste djurägaren på planeten. Snälla, hjälp mig någon, ge mig tips, råd eller vad som helst.

Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Vilken kattlåda?

  Hej! Jag skulle behöva lite tips och råd om vad man kan göra med en katt som ibland bajsar utanför lådan. Sedan ett tag tillbaka har jag upptäckt att den ena katten, jag har två ragdolls, gör ifrån sig bredvid lådan istället för i den. Jag funderar på om det…

 • Desperat efter hjälp! :( / katt med sår & smuts i öronen

  Hej! Min katt Nera har haft problem med ett sår framför sitt ena öra i i ett halvår, om inte mer.. Hon blev 1 år gammal i december 2019 och är en huskatt. Jag har verkligen försökt med allting och behöver verkligen tips, råd och hjälp nu, har gråtit många…

 • Akta er för Häsinge Smådjurs klinik för lurendrejeri!

  Hade varit hos nämnda veterinären för en specifik tandverk hos min katt. Klinken försökte pracka på en "Paket" på 2600 kr. där de tar röntgenbilder för att sedan behandla tanden. Men jag var tydlig på att problemet med den specifika tanden måste åtgärdas. Katten behandlades i kliniken en hel dag…

Gå till forumet om Katt
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons