Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. Malin_Nilsson #1 Malin_Nilsson

  Kastrerad hankatt är odräglig

  Vår hankatt fyller snart ett år och det har varit problem ända sedan vi tog hem honom när han var 12 veckor. Han är en bondkatt och redan väldigt stor. Han biter mig varje dag, aldrig husse - och han biter mig hårt.
  Han har haft problem med urinblåsan och kissat inomhus tidigare. För tre veckor sedan fick han diarré som inte gav med sig och vi fick byta foder till ett intestinal för att gradvis fasa över till hans gamla foder igen. Och nu kissar han inne, varje dag. Han kissar på govlet och tömmer blåsan helt, vi har fyra lådor till honom (eftersom han haft problem tidigare), feliway i både adapter och spray, tvättar rent med mild rengöring och sprayar alltid med scentstop för att få bort kissdoften, vi aktiverar honom varje dag och går ut med honom i koppel, vi berömmer honom när han använder lådan (för det gör han också!) men ingenting hjälper.

  Vi står inte ut längre. Han går runt och gnäller och jamar konstant och vill bara gå ut, han hittar alltid nya ställen på golvet där han kissar (ska tilläggas att han bara kissar på plastmattorna i lägenheten i ett hörn eller på någon matta). Vi lyckas inte reda ut problemet och vi har varit hos vet. FLERTALET ggr.

  Snart orkar min sambo inte mer och jag är trött på att vara stressad hela tiden pga katten. Det är inte roligt att ha katt när han alltid beter sig såhär.

  Vad kan vi göra för att få slut på hans kissande? Bitande kan jag stå ut med då han alltid annars är kelig mot mig (jag är tydligen hans bästis), men kissandet har pågått för länge nu.

  HJÄLP!!

 2. RobertH # RobertH svarade

  Jag rekommenderar dig att leta upp Jackson Galaxy på Catmojo och kanske se lite My cat from hell avsnitt. De ger en massa bra tips för “problem” katter.

  Att katten är understimulerad är nästan alltid orsaken.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Katt

 • Min katt bits och rivs

  Varför bits och rivs katten?

 • Kattunge skadad tasa

  Hej, Jag har en kattunge på 10 veckor vars framtassar drabbats av några slags sårskorpor, se bild nedan. Jag undrar om det är någon här som varit med om något liknande samt om jag bör ta honom till veterinären pga det? ”Såren” läcker inte, han kan stödja sig på tassarna…

 • Kastrerad hankatt som leker

  Hej! Jag har en liten hankatt på 6 månader som fick en bukoperation då hans testiklar fastnade i magen. Det har gått sex timmar sedan operationen och han leker i sitt klätterträd och hoppar upp på höga bänkar. Försöker få honom att lugna ned sig men det är nästintill omöjligt.…

Gå till forumet om Katt
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons