Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. Danne939 #1 Danne939

  Katthona attackerar

  Hej! Jag har en katt hona Mimmi på 2 år som fått 5 kattungar för 1/2 år sen som nu blivit kastrerad för 2 veckor sedan. Jag har märkt på sista tiden att hon har blivit mer lugn i sitt beteende.. leker inte så mycket, älskar och vara i närheten av en osv.. men hon har blivit mer aggresiv också. Jag märkte när det var främmande i huset att hon var på vakt, men en dag anföll hon min mamma när jag gick ut ur rummet. Jag tänkte att Mimmi bara försvara sina ungar. Detta har hänt 2 gånger.

  Igår så blev jag rädd. När jag gav en kattunge en boll att leka med, tog Mimmi bollen i munnen som hon sedan gick runt med och fräste åt kattungarna och mig, så fort man kom i närheten blev man attackerad. Tillslut så kom man åt och klappa henne, då blev hon lugn. Men idag så attackerade hon mig! Jag råkade trampa på en kattunges svans, Mimmi kom i full fart.. hoppade på mig bet mig och rev mig så jag började blöda på armar och ben. Hon gjorde samma sak på min granne idag som kom och hälsa på. Han lyfte upp henne och hon gick till attack. Kan detta bero på att hon har ont sen kastreringen eller är det något annat?

  MvH Danne939

Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Kattunge skadad tasa

  Hej, Jag har en kattunge på 10 veckor vars framtassar drabbats av några slags sårskorpor, se bild nedan. Jag undrar om det är någon här som varit med om något liknande samt om jag bör ta honom till veterinären pga det? ”Såren” läcker inte, han kan stödja sig på tassarna…

 • Kastrerad hankatt som leker

  Hej! Jag har en liten hankatt på 6 månader som fick en bukoperation då hans testiklar fastnade i magen. Det har gått sex timmar sedan operationen och han leker i sitt klätterträd och hoppar upp på höga bänkar. Försöker få honom att lugna ned sig men det är nästintill omöjligt.…

 • Katt med tvångsbeteende

  Vår katt jamar konstant och på nätterna envisas han med att ligga på husses huvud, så fort husse rör på sig, börjar han jama och stryka sig mot hans huvud. Är detta ett tvångsbeteende eller separationsångest?

Gå till forumet om Katt
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons