Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet alla dagar 09-24
 • ✓ Kostnadsfritt med djurförsäkring
 • ✓ 98,5% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. dilutenz #1 dilutenz (uppdaterad: )

  Katt, hade öppet sår, nu ett till.

  Min katt som är kastrerad inomhuskatt hade ett öppet sår vid svansroten. Misstänkte annan hankatt som är mest utomhus för att ha varit inne och bitit. Tog innekatten till veterinär som sydde och penicillin och smärtstillande. Såret var stort som ett fingeravtryck och fick dränageslang och sen ta bort en vecka senare. Läkt och fint.
  Katten mår toppen och äter och bajsar som han ska.
  Nu ca 2 månader senare så fick katten klet i pälsen mitt på ryggen uppe på ryggraden. Jag duschade honom och det var var i pälsen och et öppet hål! Precis som det han precis fått sytt fast mindre. Ingångshålet är ca 3-4 mm stort och djupt. Har duschat och han ligger nu och vilar framför elementet. Han uppför sig som vanligt och äter och bajsar och gosar som vanligt. Men varför ett nytt hål? Han har varit isolerad från utekatten sen förra gången då jag trodde han blivit biten. Varför nytt hål längre upp på ryggen? Vad tusan är det? Ska ringa veterinär så fort dom öppnar efter helgen.

  7 år gammal och ingen feber och inga konstigheter mera än denna våta fläck i pälsen som var var och öppet sår.

 2. dilutenz # dilutenz svarade

  Dagen efter duschen så är han ren o fin o glad o äter o bajsar o har sina normala aktiviteter som at sova bredvid elementet på sin sovdyna. Men ur det öppna rena sår han har så kommer det lite som vätska. Någon som har idee om vad det är? Ser ut som om man tagit en bit rakt in med en blyerstpennestorlek. Typ rent nypit ut. Fistel/finne/inomvärtes som läcker? vad tusan är det?

Inlägg 1-2 av 2

Forum Katt

 • Kattmamma och uppvuxen kattunge har kommit på kant

  Jag har två missar, en som är 5 år och så hennes unge som nu är 9 månader. Jag tog över storkissen november 2016. Hon är uppvuxen som innekatt och gick på p-piller. Hos mig slutade jag ge henne p-piller och september 2017 fick hon sig en kull ungar (planerat,…

 • Min katt har fått en "vårta"/böld på hakan

  Hej Vill gärna ha lite tips och råd. Min katt är 12 år. Hona. Innekatt. Bondkatt som är 25% norsk skogskatt. Kastrerad och haft god hälsa hela livet. Nu sedan i höstas har hon fått någon slags böld på hakan som jag undrar om någon har några tips på vad…

 • Avancerad veterinärmedicinsk behandling

  Vilken är den mest avancerade veterinärmedicinska behandlingen, oberoende av djurslag, som utförs i Sverige och i Världen just nu (2016)?

Gå till forumet om Katt
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons