Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet 06-24 (helger 09-18)
 • ✓ Pris från 320 kr
 • ✓ Kostnadsfritt med vissa försäkringsbolag
 • ✓ 97% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. gözde #1 gözde

  Kattmjäll och allergier

  Hej,

  Jag har en fråga som gäller mina katter och mig. Jag har två Devon rex honor. Jag har haft ena i snart 6 år och andra i 4 år. Jag har haft besvär med allergier senaste 2-3 åren. När jag testade hos VC var jag allergisk mot bland annat kattmjäll och hushållskvalster. Men allergierna har jag inte haft under hela tiden jag haft katterna snarare senaste 2-3 åren.

  Symptomen är att det rinner i näsan, kliar i ögonen och näsan, vakna med torrhals osv. Jag tänker inte ge bort mina katter, jag bor hellre med besvären men jag undrar om det kan bero på att de har utvecklat mjäll under i tiden. I så fall hur vet jag det och hur kan jag bota bort?

  Både katterna är inomhuskatter och bor i lägenhet med torrluft. De äter James wellbeloved torrfoder för vuxna katter med kalkon och en tesked av blöttfoder shiba eller applaws varje dag och lite kattgodis. PS: Det skulle bli svårt att tvätta dem i vatten mendet kanske finns torrshampoo man kan använda om det är en av de lösningarna.

  Jag har själv varit till läkaren och fick behandling men så fort som behandlingen tar slut kommer allergin tillbaka och blir värre varje gång. Det är inte säkert att det är just katterna som är orsaken men jag gör gärna något åt det för att se om det går. Hoppas på att få konkreta tips mot en eventuell lösning.

  Med vänliga hälsningar

  Gözde

 2. Annons
Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Kattmjäll och allergier

  Hej, Jag har en fråga som gäller mina katter och mig. Jag har två Devon rex honor. Jag har haft ena i snart 6 år och andra i 4 år. Jag har haft besvär med allergier senaste 2-3 åren. När jag testade hos VC var jag allergisk mot bland annat…

 • n

  Köpte en kattunge av en bonde… han sa den var 12v men jag börjar tveka om det stämmer. Hon väger knappt 900gr spyr så fort vi ger henne kattmat (får 1tsk)... hon äter lite torrfoder. Hon gnisslar tänder. Låter slemmig innan hon kräks.. Hon är väldigt lugn leker väldigt korta…

 • Tror vår kattunge 12v råkat gå o sig ett russin

  Vad kan man göra om ens kattunge 1100kg , 12v kanske har fått i sig ett russin? Mvh Sudha

Gå till forumet om Katt
© 2017 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons