Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet alla dagar 09-24
 • ✓ Kostnadsfritt med djurförsäkring
 • ✓ 98,5% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. gözde #1 gözde

  Kattmjäll och allergier

  Hej,

  Jag har en fråga som gäller mina katter och mig. Jag har två Devon rex honor. Jag har haft ena i snart 6 år och andra i 4 år. Jag har haft besvär med allergier senaste 2-3 åren. När jag testade hos VC var jag allergisk mot bland annat kattmjäll och hushållskvalster. Men allergierna har jag inte haft under hela tiden jag haft katterna snarare senaste 2-3 åren.

  Symptomen är att det rinner i näsan, kliar i ögonen och näsan, vakna med torrhals osv. Jag tänker inte ge bort mina katter, jag bor hellre med besvären men jag undrar om det kan bero på att de har utvecklat mjäll under i tiden. I så fall hur vet jag det och hur kan jag bota bort?

  Både katterna är inomhuskatter och bor i lägenhet med torrluft. De äter James wellbeloved torrfoder för vuxna katter med kalkon och en tesked av blöttfoder shiba eller applaws varje dag och lite kattgodis. PS: Det skulle bli svårt att tvätta dem i vatten mendet kanske finns torrshampoo man kan använda om det är en av de lösningarna.

  Jag har själv varit till läkaren och fick behandling men så fort som behandlingen tar slut kommer allergin tillbaka och blir värre varje gång. Det är inte säkert att det är just katterna som är orsaken men jag gör gärna något åt det för att se om det går. Hoppas på att få konkreta tips mot en eventuell lösning.

  Med vänliga hälsningar

  Gözde

Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Min katt har fått en "vårta"/böld på hakan

  Hej Vill gärna ha lite tips och råd. Min katt är 12 år. Hona. Innekatt. Bondkatt som är 25% norsk skogskatt. Kastrerad och haft god hälsa hela livet. Nu sedan i höstas har hon fått någon slags böld på hakan som jag undrar om någon har några tips på vad…

 • Avancerad veterinärmedicinsk behandling

  Vilken är den mest avancerade veterinärmedicinska behandlingen, oberoende av djurslag, som utförs i Sverige och i Världen just nu (2016)?

 • Om din katt kissar eller bajsar utanför sin kattlåda

  Lär dig mera om vad du skall göra om din katt kissar eller bajsar utanför sina låda.

Gå till forumet om Katt
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons