Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet 06-24 (helger 09-18)
 • ✓ Pris från 320 kr
 • ✓ Kostnadsfritt med vissa försäkringsbolag
 • ✓ 97% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. Zorlon #1 Zorlon

  Rullar sig i kattlådan

  Jag vet om att katter ibland gillar att rulla sig i sand för att bli av med löst hår och kanske av en del andra rekreativa anledningar också.
  Min korthåriga innekatt som är 5 månader ung uppskattar också att rulla sig i sand men eftersom den enda sanden som finns är den i kattlådan så blir det ett problem då sanden fastnar i pälsen och följer med ut i resten av bostaden men också det mest uppenbara, nämligen att katten blir ofräsch och luktar begagnad kattlåda i pälsen. Han kardas också nästan dagligen men han släpper till synes inte ett enda hårstrå så kardan är mer för att kattens njutning än hårborttagning så det finns inget praktiskt behov av att rulla i sand av den anledningen.

  Försöker hjälpa till att tvätta av pälsen när jag märker att han kattsandrullat sig genom att fukta händerna och stryka över katten från nos till svans vilket han inte har något emot, men helst skulle jag vilja bada av honom ordentligt när det behövs. Så mycket vatten tolereras dock icke. Inser också att en korthårig innekatt i normalfallet inte har något större behov av att lära sig bada.

  Eftersom det verkar svårt att vänja katten vid att bada så verkar det klokare att angripa själva grundproblemet vilket är att han rullar sig i sin ofta orena kattsand. I övrigt så använder han lådan när han själv behöver till det den ska användas till utan problem, men det gör också att han har fri tillgång till att gå dit och rulla sig när det passar och det oavsett om lådan nyligen är tömd eller ej, så det går inte att på förhand veta om han går på toaletten av rätt anledning eller om han tänkt sig något annat.

  Vi måste bryta beteendet innan han blir vuxen och lägger till detta som en ovana tänker jag och dessutom är det ganska omysigt med en söt tillgiven katt som vill sitta i knäet och lukta av exkrement och urin i pälsen. Fan äckligt ju!
  Tips?

  mvh
  /Zorlon

 2. Annons
Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Hungrig katthona kräks torrfoder

  Hej! Våran lilla Katthona är ett år. Sen hon var kattunge har hon ätit pussi junior och kidney support torrfoder, då den äldre katten har njursvikt. Hon har aldrig ätit speciellt mycket av torrfodret och ätit långsamt när hon fått blötmat och inte behövt/ velat ha mer än en påse…

 • Katt med öppna ögon under sömnspruta

  Min katt fick en sömnspruta, han somnade ganska snabbt men hans ögon var fortfarande öppna. Jag frågade vetrinären och han sa att de brukar göra sådär. Jag undrar bara nu ifall min katt fortfarande var medveten om vad han såg, eller är det kanske mer att vad han såg blev…

 • Kan inte äta

  Min katt har genomgått CT scanning och därför blivit sövd. Nu efteråt är hon mycket rosslig och kan inte äta. Hon försöker men verkar ha svårt för att svälja. Undrar verkligen vad som hänt. Ska ringa veterinären imorgon men just nu sitter jag här och är mycket orolig. Har någon…

Gå till forumet om Katt