Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet alla dagar 09-24
 • ✓ Kostnadsfritt med djurförsäkring
 • ✓ 98,5% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. Zorlon #1 Zorlon

  Rullar sig i kattlådan

  Jag vet om att katter ibland gillar att rulla sig i sand för att bli av med löst hår och kanske av en del andra rekreativa anledningar också.
  Min korthåriga innekatt som är 5 månader ung uppskattar också att rulla sig i sand men eftersom den enda sanden som finns är den i kattlådan så blir det ett problem då sanden fastnar i pälsen och följer med ut i resten av bostaden men också det mest uppenbara, nämligen att katten blir ofräsch och luktar begagnad kattlåda i pälsen. Han kardas också nästan dagligen men han släpper till synes inte ett enda hårstrå så kardan är mer för att kattens njutning än hårborttagning så det finns inget praktiskt behov av att rulla i sand av den anledningen.

  Försöker hjälpa till att tvätta av pälsen när jag märker att han kattsandrullat sig genom att fukta händerna och stryka över katten från nos till svans vilket han inte har något emot, men helst skulle jag vilja bada av honom ordentligt när det behövs. Så mycket vatten tolereras dock icke. Inser också att en korthårig innekatt i normalfallet inte har något större behov av att lära sig bada.

  Eftersom det verkar svårt att vänja katten vid att bada så verkar det klokare att angripa själva grundproblemet vilket är att han rullar sig i sin ofta orena kattsand. I övrigt så använder han lådan när han själv behöver till det den ska användas till utan problem, men det gör också att han har fri tillgång till att gå dit och rulla sig när det passar och det oavsett om lådan nyligen är tömd eller ej, så det går inte att på förhand veta om han går på toaletten av rätt anledning eller om han tänkt sig något annat.

  Vi måste bryta beteendet innan han blir vuxen och lägger till detta som en ovana tänker jag och dessutom är det ganska omysigt med en söt tillgiven katt som vill sitta i knäet och lukta av exkrement och urin i pälsen. Fan äckligt ju!
  Tips?

  mvh
  /Zorlon

 2. Annons
Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Om din katt kissar eller bajsar utanför sin kattlåda

  Lär dig mera om vad du skall göra om din katt kissar eller bajsar utanför sina låda.

 • Försäkringar

  Någon som har erfarenhet av och tips på en bra kattförsäkring?

 • Missbildad katt=Missbildade ungar?

  Hej, jag och min tjejs katt har precis fått ungar, ena ungen är lite missbildad då den använder ”armbågarna” istället för tassarna på frambenen. Ungen har inte ont och springer och går lika bra som sina syskon. Kommer denna söta lilla sak få missbildade barn själv när han växer upp…

Gå till forumet om Katt
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons