Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet 06-24 (helger 09-18)
 • ✓ Pris från 320 kr
 • ✓ Kostnadsfritt med vissa försäkringsbolag
 • ✓ 97% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. Zorlon #1 Zorlon

  Rullar sig i kattlådan

  Jag vet om att katter ibland gillar att rulla sig i sand för att bli av med löst hår och kanske av en del andra rekreativa anledningar också.
  Min korthåriga innekatt som är 5 månader ung uppskattar också att rulla sig i sand men eftersom den enda sanden som finns är den i kattlådan så blir det ett problem då sanden fastnar i pälsen och följer med ut i resten av bostaden men också det mest uppenbara, nämligen att katten blir ofräsch och luktar begagnad kattlåda i pälsen. Han kardas också nästan dagligen men han släpper till synes inte ett enda hårstrå så kardan är mer för att kattens njutning än hårborttagning så det finns inget praktiskt behov av att rulla i sand av den anledningen.

  Försöker hjälpa till att tvätta av pälsen när jag märker att han kattsandrullat sig genom att fukta händerna och stryka över katten från nos till svans vilket han inte har något emot, men helst skulle jag vilja bada av honom ordentligt när det behövs. Så mycket vatten tolereras dock icke. Inser också att en korthårig innekatt i normalfallet inte har något större behov av att lära sig bada.

  Eftersom det verkar svårt att vänja katten vid att bada så verkar det klokare att angripa själva grundproblemet vilket är att han rullar sig i sin ofta orena kattsand. I övrigt så använder han lådan när han själv behöver till det den ska användas till utan problem, men det gör också att han har fri tillgång till att gå dit och rulla sig när det passar och det oavsett om lådan nyligen är tömd eller ej, så det går inte att på förhand veta om han går på toaletten av rätt anledning eller om han tänkt sig något annat.

  Vi måste bryta beteendet innan han blir vuxen och lägger till detta som en ovana tänker jag och dessutom är det ganska omysigt med en söt tillgiven katt som vill sitta i knäet och lukta av exkrement och urin i pälsen. Fan äckligt ju!
  Tips?

  mvh
  /Zorlon

 2. Annons
Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Kattmjäll och allergier

  Hej, Jag har en fråga som gäller mina katter och mig. Jag har två Devon rex honor. Jag har haft ena i snart 6 år och andra i 4 år. Jag har haft besvär med allergier senaste 2-3 åren. När jag testade hos VC var jag allergisk mot bland annat…

 • n

  Köpte en kattunge av en bonde… han sa den var 12v men jag börjar tveka om det stämmer. Hon väger knappt 900gr spyr så fort vi ger henne kattmat (får 1tsk)... hon äter lite torrfoder. Hon gnisslar tänder. Låter slemmig innan hon kräks.. Hon är väldigt lugn leker väldigt korta…

 • Tror vår kattunge 12v råkat gå o sig ett russin

  Vad kan man göra om ens kattunge 1100kg , 12v kanske har fått i sig ett russin? Mvh Sudha

Gå till forumet om Katt
© 2017 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons