Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. sannaejonsson #1 sannaejonsson

  Pratande katt om nätterna..

  Hej!
  Lite bakgrund innan frågan:
  Har sedan 6dar tillbaka adopterat en omplaceringskatt, 3år gammal. Hon kommer från USA, tidigare ägaren flyttade hem till Sverige förra året, för att sedan flytta till Europa. Katten mådde inte bra av flygresan, slutade äta, bodde 3mån på katthem innan hon kom till mig i måndags.  Jag besökte katten 1-2 ggr/ v i 4 veckor innan hon kom hem till mig.
  Hon äter mest blötmat ( de försökte med allt för att få henne att äta bättre)men börjat äta lite torrfoder. Hon har fått en avmasknings beh då katthemmet misstänkte ev mask då hon inte verkade öka i vikt.
  Jag bor i lgh utan andra katter, hon äter lugnare nu, upptäcker sakta lgh varje dag. Hon uppträdde inte rädd och osäker vid inflytt, sprang ej och gömde sig utan sov middag med mig på sängen direkt. Har olika gömställen hon vilar på under dagarna, sover bredvid mig på sängen.
  Märker att hon pratar och ropar efter att hon ätit mat, gått på lådan, vilket jag läst mig till kan vara vanligt att de “meddelar” att lådan är upptagen, matskålen är tom. Men hon går ofta runt i lgh nattetid och pratar och ropar. Försökt ignorera då jag inte vill nära ett ev dåligt beteende.
  Men vad tror ni, är det nyinflytten, känner hon sig ensam, uttråkad?
  Leker med henne varje em+ kväll för att aktivera henne så hon ska känna sig trött innan sänggång, men ibland vill hon inte leka alls….hon sätter sällan igång spontanlek..
  Många frågor :)

 2. Lindar # Lindar svarade (uppdaterad: )

  fruktansvärt…

Inlägg 1-2 av 2

Forum Katt

 • Försäkringar

  Någon som har erfarenhet av och tips på en bra kattförsäkring?

 • flytta utekatt till lägenhet snart

  hej!! Jag har flyttat till en lägenhet med min kille, och snart ska jag ta dit min älskade Tusse som är ett och ett halvt år ca. Han bor just nu hos min mamma på landet och han älskar verkligen utelivet. Han var innekatt från hans födsel, sen var jag…

 • Pratande katt om nätterna..

  Hej! Lite bakgrund innan frågan: Har sedan 6dar tillbaka adopterat en omplaceringskatt, 3år gammal. Hon kommer från USA, tidigare ägaren flyttade hem till Sverige förra året, för att sedan flytta till Europa. Katten mådde inte bra av flygresan, slutade äta, bodde 3mån på katthem innan hon kom till mig i…

Gå till forumet om Katt
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons