Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. sofia #1 sofia

  Degus - Tappar päls

  Diskussion kring frågan Degus - Tappar päls

  Läste frågan om en degus som tappar päls. Det är tyvärr inte allt för ovanligt med en beteendestörning som gör att degun antingen plockar sig själv för mkt så den blir pälslös, eller att burkompisen gör det. Just frambenen verkar ganska så vanliga bland de som plockar sig själva för mkt.

  Vad detta beror på kan vara svårt att säga, men antagligen är det något som brister i miljön (beteendemässigt) eller att degun upplever för mkt stress. Kanske funkar gruppen inte bra ihop? eller så får de inte komma ut och röra på sig tillräckligt? eller så blir de stressade av för mkt rörelse/aktivitet utanför buren?

  Viktigt är ju dock att utesluta att det beror på ohälsa eller parasiter innan man utgår från att det är en beteendestörning! Beteendestörningar är dock mycket allvarligt med och kan med tiden leda till sjukdom, så man bör försöka hitta vad det är som utlöser beteendet och försöka åtgärda det.

  mvh Sofia

Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Försäkringar

  Någon som har erfarenhet av och tips på en bra kattförsäkring?

 • flytta utekatt till lägenhet snart

  hej!! Jag har flyttat till en lägenhet med min kille, och snart ska jag ta dit min älskade Tusse som är ett och ett halvt år ca. Han bor just nu hos min mamma på landet och han älskar verkligen utelivet. Han var innekatt från hans födsel, sen var jag…

 • Pratande katt om nätterna..

  Hej! Lite bakgrund innan frågan: Har sedan 6dar tillbaka adopterat en omplaceringskatt, 3år gammal. Hon kommer från USA, tidigare ägaren flyttade hem till Sverige förra året, för att sedan flytta till Europa. Katten mådde inte bra av flygresan, slutade äta, bodde 3mån på katthem innan hon kom till mig i…

Gå till forumet om Katt
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons