Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. sofia #1 sofia

  Degus - Tappar päls

  Diskussion kring frågan Degus - Tappar päls

  Läste frågan om en degus som tappar päls. Det är tyvärr inte allt för ovanligt med en beteendestörning som gör att degun antingen plockar sig själv för mkt så den blir pälslös, eller att burkompisen gör det. Just frambenen verkar ganska så vanliga bland de som plockar sig själva för mkt.

  Vad detta beror på kan vara svårt att säga, men antagligen är det något som brister i miljön (beteendemässigt) eller att degun upplever för mkt stress. Kanske funkar gruppen inte bra ihop? eller så får de inte komma ut och röra på sig tillräckligt? eller så blir de stressade av för mkt rörelse/aktivitet utanför buren?

  Viktigt är ju dock att utesluta att det beror på ohälsa eller parasiter innan man utgår från att det är en beteendestörning! Beteendestörningar är dock mycket allvarligt med och kan med tiden leda till sjukdom, så man bör försöka hitta vad det är som utlöser beteendet och försöka åtgärda det.

  mvh Sofia

Inlägg 1-1 av 1

Forum Katt

 • Utekatt som jamar och vill ut

  Hej! Vår katt är en norsk skogskatt och hon är utekatt. Första året var hon inne, men därefter har hon varit ute mer och mer. Hon är nu 3 år- Vi tycker det är mysigt när hon är inne så att vi kan leka med henne, pyssla om henne och…

 • Min katt bits och rivs

  Varför bits och rivs katten?

 • Kattunge skadad tasa

  Hej, Jag har en kattunge på 10 veckor vars framtassar drabbats av några slags sårskorpor, se bild nedan. Jag undrar om det är någon här som varit med om något liknande samt om jag bör ta honom till veterinären pga det? ”Såren” läcker inte, han kan stödja sig på tassarna…

Gå till forumet om Katt
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons