Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Marianne Borg #1 Marianne Borg (uppdaterad: )

  Är det någon fler än vi som har en katt som och suttar och juckar på allt .

  Hej!
  Har en hankatt på 7år som jag har övertagit från min äldsta dotter. Då han juckar på min lilla dotters fötter och suttar på täcket när hon ligger och sover. Trodde inte katter gjorde så här när dom var kastrerade…....vad ska vi göra så han slutar. Dottern puttar ner honom 5 - 6 gånger men han åter kommer hela tiden.

 2. Lilac # Lilac svarade

  Att katten fortfarande gör på det sättet kan bero på att han kastrerades efter att han blivit könsmogen, så att beteendet fortfarande satt kvar. Finns det någon möjlighet att stänga ut honom från rummet när hon ligger och sover så är det väl bästa alternativet. Tyvärr har jag inga bättre tips än att fortsätta putta bort honom. Hoppas att någon annan har bättre tips än jag!

 3. Marianne Borg # Marianne Borg svarade

  Tack för ditt svar…... Men vi har försökt stänga dörren men då står han utanför och krafsar och försöker gräva sig in genom dörren. Så jag vet inte vad vi ska göra??

 4. marie-44 # marie-44 svarade

  ett annat alternativ är att ungen tagits för tidigt av mammam.

 5. Marianne Borg # Marianne Borg svarade

  Ja jag tror faktiskt på det sista, han har precis suttit i mitt knä och suttat på min t-shirt.

 6. Anette Boström # Anette Boström svarade

  Min katttjej Buster (första ägaren trodde det var en kille) togs inte för tidigt från sin mamma men kom som liten kattunge till ett hem utan katt, med singelkille som jobbar jättemycket. Hon snuttar i sin vänstra ljumske och det gör hon fortfarande trots att hon är snart ett år, har två kattkompisar som hon älskar och inte är skraj längre här hemma. Jag tror det är som med vissa barn. Jag sög på tummen ända upp i 13-års åldern. Det tröstade. En kattunge borde inte få bli stor på egen hand utan vuxna katter tycker jag. Men i mitt fall har det inte gjort någon skillnad ännu ...

 7. monica carlsson # monica carlsson svarade

  det verkar som om pissekatten har en beteende störning. Precis som vi människor kan drabbas av denna genetiska skada, kan även djuren vara drabbade, det är nog bara att akseptera den så som den är,försök att avleda den med saker som den tycker är trevligt, försök att avleda den från sängen genom att erbjuda något annat som den tycker är ännubättre, använd fantasin och läs böcker i ämnet: kattens beteende.
  Lycka till!

 8. art74emis # art74emis svarade

  Tror precis som Lilac att beteendet beror på att han förmodligen kastrerades efter att han blivit könsmogen och haft sitt “lilla roliga”. Jag har flera katter där alla är kastrerade, men den hankatt som fick bli pappa innan han kastrerades (då ca 1 år gammal) har ett stort gossedjur som han dagligen brukar jucka mot, så den måste jag tvätta emellanåt. Jag skulle prova med att trots allt stänga dörren. Sedan dels täcka den del av dörren som han når att krafsa på med ugnsfolie (något som katter ogillar) och duscha på med lite citronvatten (gillar inte den doften heller). Sedan skulle jag offra en eller några nätter för att eliminera problemet, genom att ställa en “laddad” blomspruta på sängbordet och spruta på katten VARJE gång som han krafsar på dörren. Men det är viktigt att spruta vattnet på katten och inte skrika, då det är vattnet som har den långtgående effekten. Vissa katter är ihärdigare än andra och ger sig inte direkt, men om du härdar ut och är KONSEKVENT, så kan jag nästan lova att din katt kommer att acceptera den stängda dörren. Min katts juckande är för tillfället inte något större problem, då han håller sig till sitt gossedjur, så jag har inte gjort något åt problemet, men ditt barn skall ju inte behöva drabbas av hans “kärlekskrankhet”. ; ) Lycka till!

Inlägg 1-8 av 8

Forum Katt

 • Försäkringar

  Någon som har erfarenhet av och tips på en bra kattförsäkring?

 • flytta utekatt till lägenhet snart

  hej!! Jag har flyttat till en lägenhet med min kille, och snart ska jag ta dit min älskade Tusse som är ett och ett halvt år ca. Han bor just nu hos min mamma på landet och han älskar verkligen utelivet. Han var innekatt från hans födsel, sen var jag…

 • Pratande katt om nätterna..

  Hej! Lite bakgrund innan frågan: Har sedan 6dar tillbaka adopterat en omplaceringskatt, 3år gammal. Hon kommer från USA, tidigare ägaren flyttade hem till Sverige förra året, för att sedan flytta till Europa. Katten mådde inte bra av flygresan, slutade äta, bodde 3mån på katthem innan hon kom till mig i…

Gå till forumet om Katt
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons