Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. Anders-cc #1 Anders-cc (uppdaterad: )

  Gammal katt med svullnad

  Jag har en mycket gammal katt som är blind och utmärglad men som i övrigt hittils verkat må ganska bra med tanke på sin ålder.

  Saken är den att hon de senaste dagarna varit väldigt svullen under hakan, där halsen tar vid underkäken. Det får henne att se ganska påssjuke-akting ut, så att säga, men hon verkar inte besväras så mycket av det utan beter sig som vanligt. Svullnaden verkar gå ned för att sedan komma igen om vartannat.

  Först gissade vi på struma, men vad jag kan förstå sitter sköldkörteln längre ned på halsen. Som sagt visar hon inga tecken på att lida av det, men jag skulle ändå gjärna vilja veta vad vi har att göra med här och om jag har skäl att oroa mig för hennes hälsa.

  Uppdatering: Svullnaden har nu vandrat upp till kinderna, och verkar sitta i längre nu. Funderar på om det kan vara ett problem med tänderna. Verkar i alla fall inte ha något med halsen att göra.

 2. Lilac # Lilac svarade

  Jag hoppas att du vid det här laget har uppsökt veterinär. Veterinären kan svara på dina frågor om vad du borde göra och enligt mig är det viktigt att du ber dem kolla på katten. Din katt kan lida utan att du ser det och hon kan även vara skadad på ett eller annat sätt.
  Min familjs katt hade också svullnad på haka och kinder och fick veterinärvård och medicin för detta. Han var vid det laget 13 år gammal och tänderna börjar bli dåliga på honom.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Katt

 • Kastrerad 7-årig hankatt betäcker filtar

  Hej! Jag har en 7-årig hankatt som kasterarder så snart han blivit könsmogen. Han har sen en tid tillbaka börjat betäcka filtar, kuddar och kläder. Han ”bestiger” filten/kudden, tar ett nacktag (filten eller kudden i munnen), “könsdelen” tittar fram samt att han volkalkserar så grannarna vaknar. Vad beror det på…

 • Roligaste katterna jag sett!!!

  Var bara tvungen att dela med mig av den här bilden... :D Jag och min kille har skrattat hela kvällen!!!!! Hittat på: https://sketchgrowl.com/collections/cat-portraits

 • Snor/beläggning

  Hej. Min katt verkar må precis som vanligt. Det enda är ständigt återkommande svarta beläggningar/snor/kockor. De går tvätta bort med Natriumklorid och bomullsrondeller. Vad beror dessa på? När de väl är borta, om de suttit någon dag/ några dagar kan det bli något rodnar (svårt att avgöra hur mycket då…

Gå till forumet om Katt
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons