Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Anders-cc #1 Anders-cc (uppdaterad: )

  Gammal katt med svullnad

  Jag har en mycket gammal katt som är blind och utmärglad men som i övrigt hittils verkat må ganska bra med tanke på sin ålder.

  Saken är den att hon de senaste dagarna varit väldigt svullen under hakan, där halsen tar vid underkäken. Det får henne att se ganska påssjuke-akting ut, så att säga, men hon verkar inte besväras så mycket av det utan beter sig som vanligt. Svullnaden verkar gå ned för att sedan komma igen om vartannat.

  Först gissade vi på struma, men vad jag kan förstå sitter sköldkörteln längre ned på halsen. Som sagt visar hon inga tecken på att lida av det, men jag skulle ändå gjärna vilja veta vad vi har att göra med här och om jag har skäl att oroa mig för hennes hälsa.

  Uppdatering: Svullnaden har nu vandrat upp till kinderna, och verkar sitta i längre nu. Funderar på om det kan vara ett problem med tänderna. Verkar i alla fall inte ha något med halsen att göra.

 2. Lilac # Lilac svarade

  Jag hoppas att du vid det här laget har uppsökt veterinär. Veterinären kan svara på dina frågor om vad du borde göra och enligt mig är det viktigt att du ber dem kolla på katten. Din katt kan lida utan att du ser det och hon kan även vara skadad på ett eller annat sätt.
  Min familjs katt hade också svullnad på haka och kinder och fick veterinärvård och medicin för detta. Han var vid det laget 13 år gammal och tänderna börjar bli dåliga på honom.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Katt

 • Utekatt som jamar och vill ut

  Hej! Vår katt är en norsk skogskatt och hon är utekatt. Första året var hon inne, men därefter har hon varit ute mer och mer. Hon är nu 3 år- Vi tycker det är mysigt när hon är inne så att vi kan leka med henne, pyssla om henne och…

 • Min katt bits och rivs

  Varför bits och rivs katten?

 • Kattunge skadad tasa

  Hej, Jag har en kattunge på 10 veckor vars framtassar drabbats av några slags sårskorpor, se bild nedan. Jag undrar om det är någon här som varit med om något liknande samt om jag bör ta honom till veterinären pga det? ”Såren” läcker inte, han kan stödja sig på tassarna…

Gå till forumet om Katt
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons