Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Marianne Tornvall #1 Marianne Tornvall (uppdaterad: )

  Artikel: Sårskador kanin

  Även om en sårskada kan verka liten och banal, är det bra att kontakta veterinär. Pälsen kan dölja mycket och det kan vara svårt att själv avgöra hur omfattande skadan är.

  Det här är en artikel, läs artikeln
 2. Ahlin02 # Ahlin02 svarade

  Hej. Jag har två kaniner som är systrar. Första 6-7 månaderna så har dom varit i samma burk som är stor(både nere och åvan plan). Men sedan började dom jucka på varandra. Och jag vet att det är normalt men dom gjorde det alldeles för mycket så den ena började bita va pälsen så dom lät aldrig varandra vara ifred. Så då bestämde vi för att sätta den andra på nedervåningen och den andra där uppe(men båda har utegård). Sedan så efter ett tag så typ efter typ en två månader så satte vi ihop dom igen. Så nu trivs dom jätte bra men den ena har börjat slicka den andra på pannan så hon typ har dragit av pälsen på den. Så nu är det ett sår som är ganska stort. Men ska jag låta det va för det ändras typ storlek varenda dag( det blir mindre eller större). Måste vi till veterinären och få en salva eller vad ska jag göra ? För det är inte infekterat.

 3. Ahlin02 # Ahlin02 svarade

  Och dom fyllde ett år den 19 september

Inlägg 1-3 av 3

Forum Kanin

 • Utbrott av ny form av kaningulsot

  Läs om kaningulsot och den nya virusvarianten.

 • Ögonsjukdomar kanin

  Ögonsjukdomar på kaniner är ofta en del av andra sjukdomskomplex som bakteriella snuvor och tandsjukdomar. Vid upprepade eller allvarliga besvär bör man leta efter underliggande eller bidragande sjukdom.

 • Värmeslag kanin

  Sommartid är det mycket viktigt att skydda sin kanin från värmen. Värmeslag är en vanlig orsak till plötsliga dödsfall på framför allt utekaniner.

Gå till forumet om Kanin
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.