Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Viktoria343 #1 Viktoria343

  Akut slem från nos - kanin

  Hej
  Så min kanin är nu 7 år och det har skett nu 2 gånger att han på kvällen efter maten börjat komma slem från nosen utan stopp. Han får panik och är jätte rädd, springer runt vid ett tillfälle och sedan lägger sig ner och under och efter händelsen verkar han inte må bra och veta var han är, kanske lite medvetslös till och med. Första gången det hände tog det 10-15 minuter till det blev över men nu tog det närmare en timme och hela dagen efter var han hängig oxh behövde återhämta sig. Jag har läst att det förmodligen är en infektionssjukdom eller parasit sjukdom men jag har också läst att folk rekommenderat antibiotika som läkemedel. När vi var hos veterinären så tog hon inte så många prov för ci har ingen kanin expert i närheten men hon hittade ett sår inne i örat och det tog hon test på. Så hon tror det handlar om parasit sjukdom men hon gav avmaskningsmedel som vi ska ge kaninen i 28 dagar some provbehandling. Jag undrar om någon vet om detta kommer hjälpa eller någon veterinär som kan säga om detta kan hjälpa eller vad annat vi borde göra på honom istället för vi vill såklart att detta inte ska hända igen då han kan kvävas och mår väldigt dåligt när det händer.
  Tacksam för svar!

Inlägg 1-1 av 1

Forum Kanin

 • Utbrott av ny form av kaningulsot

  Läs om kaningulsot och den nya virusvarianten.

 • Ögonsjukdomar kanin

  Ögonsjukdomar på kaniner är ofta en del av andra sjukdomskomplex som bakteriella snuvor och tandsjukdomar. Vid upprepade eller allvarliga besvär bör man leta efter underliggande eller bidragande sjukdom.

 • Värmeslag kanin

  Sommartid är det mycket viktigt att skydda sin kanin från värmen. Värmeslag är en vanlig orsak till plötsliga dödsfall på framför allt utekaniner.

Gå till forumet om Kanin
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons