Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet 06-24 (helger 09-18)
 • ✓ Pris från 320 kr
 • ✓ Kostnadsfritt med vissa försäkringsbolag
 • ✓ 97% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. alice_berg #1 alice_berg

  Tämja adopterad kanin

  Hej!

  Jag adopterade en 4-årig dvärg-hane för ett par dagar sedan. Innan dess bodde han tre veckor i en värdfamilj och han trivdes väldigt väl.
  Sen han kom hem till mig har han mest stannat i sin bur, är väldigt på sin vakt och ibland hoppar han fram på sina framtassar när jag försöker byta hans matskål. Jag vet att han behöver vänja sig vid sitt nya hem samt vid mig, men jag vill att han ska trivas så snabbt som möjligt och bli den gosiga kanin han var hos sin värdfamilj. Värdfamiljen sa att han oftast befann sig utanför buren, och kom och sov bredvid dem på soffan, men att det tog ett tag innan han vande sig vid dem och vågade sig ut. Jag vill ha en lycklig och gosig kanin som inte är rädd för mig, utan längtar efter att jag ska komma och kela med honom.

  Hur får jag honom att känna sig som hemma hos mig, och vänja sig vid mig så han kommer och kelar? Låter jag honom komma till mig, genom att lämna gallret öppet så han kan komma ut och upptäcka själv, eller “tvingar” jag ut honom genom att bära upp honom och sätta ner honom på golvet?

  Tack på förhand!

  Alice

 2. Annons
 3. AngeIica # AngeIica svarade

  Jag har själv haft en väldigt aggressiv kanin som gjorde och betedde sig som den kanin du beskriver. Varje gång jag försökte ta upp henne eller byta vatten/matskål högg hon efter mig. Nu är hon den snällaste kanin jag vet och slickar och myser med sig så mycket hon kan. Det jag gjorde var att lämna burdörren öppen och ignorerade henne medan jag läste en bok andra sidan rummet på golvet. Efter ett bra tag började hon närma sig nyfiken och luktade på mig, jag gjorde det ett antal gånger tills hon visste vem jag var och att jag inte var farlig/rädd/osöker eller aggresiv. Att gå ner på hennes level underlättade alltid för mig, då kom hon fram. Efter det försökte jag skapa goda minnen med henne, göra posetiva saker hon uppskattade så att hon fick en posetiv inställning till mig. Som att handmata henne eller klia henne/klappa henne på huvudet. Hon började då se mig mer som en vän och började bli avslappnad med mig.
  Nycklen är att inte stressa, vara lugn, låta de komma fram först, försöka inte att göra hastiga/jobbiga saker tills de litar på en. Ge dem godis eller ligga/sitta antingen nära eller en bit bort så man liksom bryter isen.
  Och som sagt ingen stress, man blir inte bästa vänner på en dag.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Kanin

 • Kanin äter inte ,veterinär kan kontaktas om 2 dagar

  Hej, min kanin har troligen fått tandproblem och äter nästan inte alls, har lyckats få i han lite gurka och vatten, veterinären öppnar om 2dagar (måndag) finns det någor jag kan göra för att han ska klara sig till dess? Och hur länge kan han klara sig utan mat?

 • Kanin som tappar päls bakom öronen

  Hej! Har upptäckt att min lejonhuvade kanin har tappat päls bakom öronen. Har läst en del om mjällkvalster. Men han har inte mjölk eller är torr i skinnet alls. Mjuk o len inga mjäll alls. Någon som har en aning om vad det kan vara? // Mia

 • Dvärgvädur slutat äta

  Min aktiva lilla dvärgvädur som är lite över 2 år har Inte ätt idag. Han brukar alltid äta upp sina pellets på några sekunder och tuggar hö väldigt mycket. Men idag har han varken rört sitt hö eller sina pellets??? Hans öron är lite kalla också. Vad ska jag göra???…

Gå till forumet om Kanin
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons