Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 08:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. alice_berg #1 alice_berg

  Tämja adopterad kanin

  Hej!

  Jag adopterade en 4-årig dvärg-hane för ett par dagar sedan. Innan dess bodde han tre veckor i en värdfamilj och han trivdes väldigt väl.
  Sen han kom hem till mig har han mest stannat i sin bur, är väldigt på sin vakt och ibland hoppar han fram på sina framtassar när jag försöker byta hans matskål. Jag vet att han behöver vänja sig vid sitt nya hem samt vid mig, men jag vill att han ska trivas så snabbt som möjligt och bli den gosiga kanin han var hos sin värdfamilj. Värdfamiljen sa att han oftast befann sig utanför buren, och kom och sov bredvid dem på soffan, men att det tog ett tag innan han vande sig vid dem och vågade sig ut. Jag vill ha en lycklig och gosig kanin som inte är rädd för mig, utan längtar efter att jag ska komma och kela med honom.

  Hur får jag honom att känna sig som hemma hos mig, och vänja sig vid mig så han kommer och kelar? Låter jag honom komma till mig, genom att lämna gallret öppet så han kan komma ut och upptäcka själv, eller “tvingar” jag ut honom genom att bära upp honom och sätta ner honom på golvet?

  Tack på förhand!

  Alice

 2. AngeIica # AngeIica svarade

  Jag har själv haft en väldigt aggressiv kanin som gjorde och betedde sig som den kanin du beskriver. Varje gång jag försökte ta upp henne eller byta vatten/matskål högg hon efter mig. Nu är hon den snällaste kanin jag vet och slickar och myser med sig så mycket hon kan. Det jag gjorde var att lämna burdörren öppen och ignorerade henne medan jag läste en bok andra sidan rummet på golvet. Efter ett bra tag började hon närma sig nyfiken och luktade på mig, jag gjorde det ett antal gånger tills hon visste vem jag var och att jag inte var farlig/rädd/osöker eller aggresiv. Att gå ner på hennes level underlättade alltid för mig, då kom hon fram. Efter det försökte jag skapa goda minnen med henne, göra posetiva saker hon uppskattade så att hon fick en posetiv inställning till mig. Som att handmata henne eller klia henne/klappa henne på huvudet. Hon började då se mig mer som en vän och började bli avslappnad med mig.
  Nycklen är att inte stressa, vara lugn, låta de komma fram först, försöka inte att göra hastiga/jobbiga saker tills de litar på en. Ge dem godis eller ligga/sitta antingen nära eller en bit bort så man liksom bryter isen.
  Och som sagt ingen stress, man blir inte bästa vänner på en dag.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Kanin

 • Min kanin åt en bit plast!

  Hej! Idag när jag skulle byta min kanins bur så såg jag plötsligt ett godispapper av plast i hanns mun och sprang och ryckte ut det från hans mun, men han lyckades ändå få i sig 1/6 del typ. Är nu jätte orolig om den kommer komma ut, för som…

 • Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 2376

  Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 237673581889))) Phas 24 uair a chloig ráthaithe, saoránacht, cártaí Id, ceadúnas tiomána, dioplómaí, céimeanna, teastais seirbhíse atá ar fáil. Seirbhísí víosa turasóireachta agus gnó atá ar fáil do chónaitheoirí gach 50 stát agus gach náisiúntacht ar fud an domhain. Tá…

 • Tvestjärtar

  Hej! Jag har problem med tvestjärtar i kaninburen och undrar om man kan använda Nelson garden curera vespo (en spray mot tvestjärtar) i buren utan det blir några problem för kaninen. Är det någon som vet om den kan skada kaninen?

Gå till forumet om Kanin
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons