Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Lissan #1 Lissan

  Vår han kanin bits

  När vi var på semester lämnade vi vår kanin hos syrrans dotter. Han hade bitit henne jämt när hon skulle ta i han en gång ihalsen varför detta betende? Tacksam för svar!

 2. Månbarn # Månbarn svarade (uppdaterad: )

  Det finns många olika anledningar till att en kanin (eller ett djur överhuvudtaget) säger ifrån. Det troligaste i det här fallet tror jag är att kaninen kände sig trängd och därför bet. Varför den kände sig trängd är svårt att svara på utan någon bakgrundsinformation.

  Stack systerns dotter in handen till kaninen när den satt i buren? Många kaniner har buren som en fristad och vill inte bli störda när de är därinne.

  Jag hade en kanin tidigare som attackerade om man rörde henne baktill eller vid hakan, speciellt om hon då var inne i buren. Hon uppskattade inte den beröringen alls. Kanske är det samma med er kanin, att den inte vill bli pillad på på vissa områden? Kanske speciellt om det är en “ny” person, som kaninen inte känner så väl som med er?

  Utöver det så kan det också vara systerns dotters behandlingssätt som triggar upp kaninen. Kanske att dottern sticker fram handen för snabbt eller vad som helst i hennes beteende som kaninen inte uppskattar.

  Tillägg: Läste nu att det handlar om att hon (försökt) plockat upp honom i famnen? Alla kaniner gillar inte att bli burna och troligen är det så att kaninen inte ville bli klappad/buren eller tröttnade på att vara i famnen och därför sa ifrån. Mycket har säkert med att göra hur systerns dotter betedde sig runt/med kaninen. Det är jättesvårt att ge några konkreta råd utan bakgrundsinformation, men som svar på din fråga skulle jag tro att kaninen kände sig trängd. Antingen det eller att den hade ont.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Kanin

 • Utbrott av ny form av kaningulsot

  Läs om kaningulsot och den nya virusvarianten.

 • Ögonsjukdomar kanin

  Ögonsjukdomar på kaniner är ofta en del av andra sjukdomskomplex som bakteriella snuvor och tandsjukdomar. Vid upprepade eller allvarliga besvär bör man leta efter underliggande eller bidragande sjukdom.

 • Värmeslag kanin

  Sommartid är det mycket viktigt att skydda sin kanin från värmen. Värmeslag är en vanlig orsak till plötsliga dödsfall på framför allt utekaniner.

Gå till forumet om Kanin
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons