Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. tildala #1 tildala

  Hund med separationsångest

  Hej! Hämtade hem en omplaceringshund för ca 2 veckor sedan som är 11 månader gammal, 50% golden, 25% schäfer, 25% Australien shepard, och vi har märkt att han har extrem separationsångest. Vi kan inte ens gå ut i 5 minuter utan att han springer runt och skäller och ylar, han har dessutom lärt sig att öppna dörrar vilket känns lite läskigt ifall man inte skulle vara hemma(ytterdörren är självklart låst men känns ändå lite olustigt). Testade att blockera en av dörrarna men de ledde bara till att han har rivit sönder hela dörren runt handtaget + att handtaget är helt borta.
  Har någon nått tips på hur vi ska lära honom att kunna vara själv? Han kommer självklart inte vara själv längre stunder då han kommer följa med mig till jobbet men känner att han ändå måste klara att vara själv korta stunder medan man åker och handlar till exempel.
  Hos förra ägaren har han varit själv vissa stunder men då har han alltid haft andra hundar att vara med, har tagit hem han till min familj som har en hund och då går de bra att lämna han ensam men helt själv går inte än så länge.
  Mvh Tilda

Inlägg 1-1 av 1

Forum Hund

 • Okompetent veterinär?

  Jag har haft problem med att hunden slickade/tuggade sig i baken/höften/anus hela sommaren. När i början av augusti huden på båda sidorna nära anus öppningen har blivit röd och irriterad gick jag till veterinären som jag brukade besöka förut. Fick tvätta bort Frontline behandlingen (som jag brukar lägga på hunden…

 • Hund med separationsångest

  Hej! Hämtade hem en omplaceringshund för ca 2 veckor sedan som är 11 månader gammal, 50% golden, 25% schäfer, 25% Australien shepard, och vi har märkt att han har extrem separationsångest. Vi kan inte ens gå ut i 5 minuter utan att han springer runt och skäller och ylar, han…

 • Diarré

  8årig bordercollie. Kastrerad hane har diarré till å från.provat kokt ris utan resultat.annars i övrigt pigg å busig. Råd?

Gå till forumet om Hund
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons