Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. C.C.18 #1 C.C.18 (uppdaterad: )

  Rodnad knöl ljumsken

  Hej på er! Har en Cane Corso som är 10 månader nu. Vi har plockat några fästingar på honom, Men märkte detta nu en knöl som var väldigt röd i ljumsken. Vi har tagit en fästing där i ljumsken, men är helt säker på att det är den lilla rodnade fläcken bredvid. Syns på bilden. Vad kan detta vara, verkar inte ha ont av den. Tack på förhand!

 2. C.C.18 # C.C.18 svarade

  Detta är den andra bilden…

 3. So11an # So11an svarade

  Jag skulle misstänka borrelia. Det är tyvärr väldigt nonchalerat hos vet. så vill du ta prov för borrelia får du stå på dig. Har du skrivit upp när ni tog fästingen? Ha uppsyn över hunden och registrera om den verkar få feber, bli slö, få ont när den ska kliva upp eller haltar på olika ben (vandrande hälta) och/eller tappar aptiten. Har den borrelia och visar symptom så lär den få antibiotika. 2-5 månaders inkubationstid.

Inlägg 1-3 av 3

Forum Hund

 • Tips på inhängnade rastplatser i närheten av Södermalm

  Hej, Precis flyttat till STHLM, finns det någon som har tips på inhägnade rastplatser i närheten av Södermalm. Simma lugnt! // Erik

 • Jättestressad cane corso

  Har en Cane Corso på 1 år och 2mån. Han är och har blivit ännu mer stressad. Alltså super stressad. Så fort vi ska åka iväg eller bara en av oss i familjen så börjar han gå runt runt med svansen mellan benen och öronen bakåt och som kryper ihop.…

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons