Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. MatildaHögman #1 MatildaHögman (uppdaterad: )

  Klåda på unghund

  Hej!

  Vi har en underbar blandhund på ca 11 månader som varit kliig sen han kom till oss för ca 7 månader sen. Han har blivit avmaskad(Milbemax, Banminth), behandlad mot rävskabb(Stronghold), droppad med Frontline Spot-on (fästing, löss osv), fått två olika sorters antihistamin(Tavegyl, Loratadin) med fiskolja och varit på två olika eliminationsdieter samt provat 3 andra vanliga foder. Det enda som funkat mot klådan är Apoquel men det är ingen permanent lösning.
  Idag rakade vi honom för att undersöka huden (han har väldigt tät, lång päls) och stora områden på framförallt ryggen är röda och med små sårskorpor. Här och där syns röda prickar och på vissa ställen sitter stelnat gult kladd, som sårvätska eller var.  Han bär i stort sett alltid munkorg och krage så hans sår är inte självvållade. Inget vi gör verkar hjälpa, veterinären tror inte på ett allergitest och vi vet inte vad vi ska ta oss till. Bifogar bild. All hjälp uppskattas!

  Mvh
  Matilda

Inlägg 1-1 av 1

Forum Hund

 • Jättestressad cane corso

  Har en Cane Corso på 1 år och 2mån. Han är och har blivit ännu mer stressad. Alltså super stressad. Så fort vi ska åka iväg eller bara en av oss i familjen så börjar han gå runt runt med svansen mellan benen och öronen bakåt och som kryper ihop.…

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

 • Demens???

  Är det någon som upplever samma problem som jag med min 14 år gamla Parson russel-hane; att han har svårt att komma till ro om kvällarna och vandrar runt, runt i lägenheten samt krafsar ibland på olika dörrar?? Kan det vara demens?? Vet någon hur hörseln på en så pass…

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons