Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Loulun15 #1 Loulun15

  Chihuahua hane - Ringar i pälsen

  Hej!

  Min chihuahua hane på 4 år utvecklat fyra stycken ringar i pälsen som syns tydligt(se bifogade bilder för tre av ringarna). Det är inget konstigt i huden där ringarna är och han är pigg och alert i övrigt. jag blir inte klok på vad det är för något som orsakar dessa ringar och söker därför hjälp här. Någon som varit med om något liknande och kan säga vad det är eller vad det kan bero på?

  Länk till bilderna då uppladdning inte funkar:
  https://imgur.com/a/6IyIN2a

  Tack på förhand,
  Louice

 2. Fireflites # Fireflites svarade

  Jag är ingen veterinär, men har stött på något som såg ut som på dina bilder. OM det inte blir värre vid fukt& värme så kandet kanske vara värt om du söker på ringorm (nää det är inte en orm utan det heter så). Blir det värre om det är fukt och värme kanske en sökning på hotspots, fuktexem kan ge en vink. Så kanske du får lite mer information. Tyvärr är det inte helt ovanligt att man stöter på mindre seriösa veterinärer de gånger då man uppsöker hjälp. Med det vill jag inte på något sätt kasta någon skugga på de hårt arbetande fantastiska och ärliga veterinärerna.
  Utan jag avser bara att med lite grundkunskap så kanske man slipper man de som inte är ärliga, gör helt orelaterade, onödiga och dyra undersökningar, och som tyvärr även de är verksamma.
  (Har tyvärr erfarenhet, från flera sådana. Ex: lungröntgen, skelettröntgen, hjärtkontroll, dna+ blodprover, och det var på en hund som hade förhudskatarr, (hade skickat min hund med min f.d make som ärligen initialt inte visste skillnaden på en tik och en hane). Och vid ett annat tillfälle, mag& tarm röntgen, blodprover, ögonkoll, och utdragning av en frisk tand (hade varit på munrengöring två dagar innan) problemet var skabb i öronen..och nix..tyvärr skojjar jag inte.. det är bara ett par exempel, har många fler tyvärr så rådet är givet i all välmening. )

  Ett tips är att då man ska hitta en bra veterinär så fråga andra hundägare på orten vilken dom rekommenderar.

  En genuin salut, för de veterinärer som är ärliga och verkliga vardagshjältar och som brinner för det dom gör.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Tips på inhängnade rastplatser i närheten av Södermalm

  Hej, Precis flyttat till STHLM, finns det någon som har tips på inhägnade rastplatser i närheten av Södermalm. Simma lugnt! // Erik

 • Jättestressad cane corso

  Har en Cane Corso på 1 år och 2mån. Han är och har blivit ännu mer stressad. Alltså super stressad. Så fort vi ska åka iväg eller bara en av oss i familjen så börjar han gå runt runt med svansen mellan benen och öronen bakåt och som kryper ihop.…

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons