Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Loulun15 #1 Loulun15

  Chihuahua hane - Ringar i pälsen

  Hej!

  Min chihuahua hane på 4 år utvecklat fyra stycken ringar i pälsen som syns tydligt(se bifogade bilder för tre av ringarna). Det är inget konstigt i huden där ringarna är och han är pigg och alert i övrigt. jag blir inte klok på vad det är för något som orsakar dessa ringar och söker därför hjälp här. Någon som varit med om något liknande och kan säga vad det är eller vad det kan bero på?

  Länk till bilderna då uppladdning inte funkar:
  https://imgur.com/a/6IyIN2a

  Tack på förhand,
  Louice

 2. Fireflites # Fireflites svarade

  Jag är ingen veterinär, men har stött på något som såg ut som på dina bilder. OM det inte blir värre vid fukt& värme så kandet kanske vara värt om du söker på ringorm (nää det är inte en orm utan det heter så). Blir det värre om det är fukt och värme kanske en sökning på hotspots, fuktexem kan ge en vink. Så kanske du får lite mer information. Tyvärr är det inte helt ovanligt att man stöter på mindre seriösa veterinärer de gånger då man uppsöker hjälp. Med det vill jag inte på något sätt kasta någon skugga på de hårt arbetande fantastiska och ärliga veterinärerna.
  Utan jag avser bara att med lite grundkunskap så kanske man slipper man de som inte är ärliga, gör helt orelaterade, onödiga och dyra undersökningar, och som tyvärr även de är verksamma.
  (Har tyvärr erfarenhet, från flera sådana. Ex: lungröntgen, skelettröntgen, hjärtkontroll, dna+ blodprover, och det var på en hund som hade förhudskatarr, (hade skickat min hund med min f.d make som ärligen initialt inte visste skillnaden på en tik och en hane). Och vid ett annat tillfälle, mag& tarm röntgen, blodprover, ögonkoll, och utdragning av en frisk tand (hade varit på munrengöring två dagar innan) problemet var skabb i öronen..och nix..tyvärr skojjar jag inte.. det är bara ett par exempel, har många fler tyvärr så rådet är givet i all välmening. )

  Ett tips är att då man ska hitta en bra veterinär så fråga andra hundägare på orten vilken dom rekommenderar.

  En genuin salut, för de veterinärer som är ärliga och verkliga vardagshjältar och som brinner för det dom gör.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Veterinärbesök i mobilen - Ett billigare alternativ för djurägare

  Veterinärbranschen får ständigt kritik för prisutvecklingen från svenska djurägare - nu går alla svenska djurförsäkringsbolag ihop med den digitala veterinärkliniken FirstVet för att låta djurägare besöka veterinären kostnadsfritt via mobilen.

 • test

  sadwsfwefweafcv13213

 • Kaufen Sie Führerschein, Reisepass, Personalausweis ((whatsapp +237.7376.7260))) ((fernando22clinton

  Kaufen Sie Führerschein, Reisepass, Personalausweis ((whatsapp +237.7376.7260))) ((fernando22clinton@gmail.com)), Geburtsurkunde und mehr Dokumente ((((fernando22clinton@gmail.com)) Wir bieten Führerscheine, Personalausweise, Pässe, Visa, Heiratsurkunden, gefälschte Euros, Dollars, Pfund, Taufkarten, Diplome aller Art zu verkaufen, ((WhatsApp +237.7376.7260)) Registrierung IELTS, TOEFL und Gre Certificat ((fernando22clinton@gmail.com)) Wir produzieren hochwertige authentische Pässe, Führerschein, Personalausweis. Datenbank registriert und nicht…

Gå till forumet om Hund
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons