Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. LamL #1 LamL

  Priser vid undersökning av knöl

  Är det någon som har erfarenhet av att besöka veterinären pga en knöl på sin hund? Och vad det har kostat för att undersökas alt vad en operation för att avlägsna en sådan kostar?

  Jag har nyligen hittat en knöl på min egen hunds svans samt en på hennes bröst (mellan frambenen)
  Hon är en 9 år gammal schäfer som annars mår jätte bra.
  Jag ska boka tid för att få knälarna kollade. Men jag är väldigt orolig över vad det kommer att kosta att få dem bedömda samt om de behöver operas bort.
  Jag är bara nojig med kostnaden då jag har en bunt med räkningar som kommer nu i slutet av januari samt februari. (Besiktning, bil försäkring, CSN mm)
  Allt på en gång som vanligt.

  Så jag skulle mest vilka veta om man ska överväga att ställa av bilen och spara de pengarna ifall veterinär kostnaderna kommer vara skyhöga.

 2. LUNKAN # LUNKAN svarade

  Hej!
  På några dagar utvecklade vår äldsta taxtik, snart 13 år, en ganska stor knöl (typ hasselnöt med skal) vid ett juver. En första undersökning där knölen avlägsnades och analyserades ca 3,300 kr. Tumören var elakartad så vi gick vidare med röntgen och provtagning, ytterligare 3.850 kr. Några kronor får vi tillbaka från försäkringsbolaget.  Sannolikt går vi inte vidare med ett par dyra och påfrestande operationer (25 - 30 tkr). Hunden är ännu helt utan besvär, pigg och stark. Jagar mera sällan då de yngre tar plats men har intresse och kondition i behåll. Så länge hon inte visar besvär och lidande och lever ett värdigt liv låter vi allt ha sin naturliga gång.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Jättestressad cane corso

  Har en Cane Corso på 1 år och 2mån. Han är och har blivit ännu mer stressad. Alltså super stressad. Så fort vi ska åka iväg eller bara en av oss i familjen så börjar han gå runt runt med svansen mellan benen och öronen bakåt och som kryper ihop.…

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

 • Demens???

  Är det någon som upplever samma problem som jag med min 14 år gamla Parson russel-hane; att han har svårt att komma till ro om kvällarna och vandrar runt, runt i lägenheten samt krafsar ibland på olika dörrar?? Kan det vara demens?? Vet någon hur hörseln på en så pass…

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons