Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet alla dagar 09-24
 • ✓ Kostnadsfritt med djurförsäkring
 • ✓ 98,5% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. matte till Alice #1 matte till Alice

  Hur sjuk ska djuren vara för att veterinären ska säga att" Nu går det inte längre"

  Detta inlägg gäller ju alla husdjur…..Hur långt kan veterinärer gå i behandlingen av svårt sjuka djur? Där djurägarna i sin förtvivlade kamp om att hålla sin älskling vid liv ytterligare ett litet tag! De lägger enorma pengar på att köpa sig lite tid…..” bara lite till ” för de orkar inte med att mista dem. Katter läggs i speciella burar där de får strålning för sin cancer, trubbnosiga hundar och katter får avlas fram trots att det mycket ofta leder till operationer i näshåla luftstrupe och näsborrar. Där tror jag, att veterinärer kan få fram en lag som säger att man inte får avla på djur som har svåra genetiska avvikelser,som trots detta står i rasbeskrivningen som alldeles rätt!
  Dessa underbara raser kan säkert med en sådan lag, få samma charm, fina psyke och fantastiska utseende som de redan har, och självklart kunna andas och svalka av sig som sina artfränder. Det skulle bli ett betydande bättre hund/kattliv
  Exempel: .Vid skador eller sjukdom görs ibland en amputation av ett ben, och det sägs att djuret klarar sig alldeles utmärkt på tre. Vem kan säga det alldeles säkert?  De kämpar på, eftersom det ges ju inget val! Jag har katter, hundar och hästar, de har varit sjuka och de har skadat sig, och jag har suttit i djursjukhusets väntrum och vridit mina händer i ren skräck för hur det skulle gå! Så jag vet hur det är att älska ett djur helt villkorslöst och inget kunna göra utan bara vänta!!
  Men ....MED RESPEKT till dem med annan åsikt…. skulle jag ALDRIG utsätta mina djur för något som orsakar långvarig konvalecent eller smärta som får hållas uthärdliga med starka smärtmediciner! Det har jag aldrig gjort, de har fått somna in med vetskapen hos mig att de inte lider längre och att vår tid tillsammans var så bra det någonsin gick att ha. Trots att den i vissa fall blev kortare än jag hoppats!
  Jag önskar att alla veterinärer har det modet att säga till djurägaren att ” Nu är det nog, nu måste hen få sova”!!!!
  För mig är djuret mitt ansvar och min skyldighet att se till att det mår bra Då vill jag ha veterinären där som ärligt kan säga när det är dags att låta djuret gå!
  Med hälsning Alice och Troottees och restens matte

Inlägg 1-1 av 1

Forum Hund

 • Mat till mopsvalp

  Hej! Är det någon som vet vad för mat jag bör ge en mopsvalp på 12 veckor? Märke, typ osv.

 • Gammal hund med konstigt läte

  Hej, Vår gamla hund har börjat göra någonting underligt: https://www.youtube.com/watch?v=tYJwh29Z2_4 Han får "attacker" där han kraftigt drar in luft genom nosen. Någon som vet vad det är?

 • Valp 6 mån Bajsning

  Hej Har en 6 mån huskytik som äter taste of the wild torrfoder. Vi ger henne ungefär 6-7 dl om dagen. Morgon och kväll. Hon får alltid något ben att tugga på också. Hur ofta är det normalt att hon ska bajsa om dagen för att det ska vara ok?…

Gå till forumet om Hund
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons