Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet 06-24 (helger 09-18)
 • ✓ Pris från 320 kr
 • ✓ Kostnadsfritt med vissa försäkringsbolag
 • ✓ 97% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons
 1. matte till Alice #1 matte till Alice

  Hur sjuk ska djuren vara för att veterinären ska säga att" Nu går det inte längre"

  Detta inlägg gäller ju alla husdjur…..Hur långt kan veterinärer gå i behandlingen av svårt sjuka djur? Där djurägarna i sin förtvivlade kamp om att hålla sin älskling vid liv ytterligare ett litet tag! De lägger enorma pengar på att köpa sig lite tid…..” bara lite till ” för de orkar inte med att mista dem. Katter läggs i speciella burar där de får strålning för sin cancer, trubbnosiga hundar och katter får avlas fram trots att det mycket ofta leder till operationer i näshåla luftstrupe och näsborrar. Där tror jag, att veterinärer kan få fram en lag som säger att man inte får avla på djur som har svåra genetiska avvikelser,som trots detta står i rasbeskrivningen som alldeles rätt!
  Dessa underbara raser kan säkert med en sådan lag, få samma charm, fina psyke och fantastiska utseende som de redan har, och självklart kunna andas och svalka av sig som sina artfränder. Det skulle bli ett betydande bättre hund/kattliv
  Exempel: .Vid skador eller sjukdom görs ibland en amputation av ett ben, och det sägs att djuret klarar sig alldeles utmärkt på tre. Vem kan säga det alldeles säkert?  De kämpar på, eftersom det ges ju inget val! Jag har katter, hundar och hästar, de har varit sjuka och de har skadat sig, och jag har suttit i djursjukhusets väntrum och vridit mina händer i ren skräck för hur det skulle gå! Så jag vet hur det är att älska ett djur helt villkorslöst och inget kunna göra utan bara vänta!!
  Men ....MED RESPEKT till dem med annan åsikt…. skulle jag ALDRIG utsätta mina djur för något som orsakar långvarig konvalecent eller smärta som får hållas uthärdliga med starka smärtmediciner! Det har jag aldrig gjort, de har fått somna in med vetskapen hos mig att de inte lider längre och att vår tid tillsammans var så bra det någonsin gick att ha. Trots att den i vissa fall blev kortare än jag hoppats!
  Jag önskar att alla veterinärer har det modet att säga till djurägaren att ” Nu är det nog, nu måste hen få sova”!!!!
  För mig är djuret mitt ansvar och min skyldighet att se till att det mår bra Då vill jag ha veterinären där som ärligt kan säga när det är dags att låta djuret gå!
  Med hälsning Alice och Troottees och restens matte

 2. Annons
Inlägg 1-1 av 1

Forum Hund

 • Vaccination hund

  Att vaccinera sin hund mot parvo, valpsjuka, smittsam leversjukdom och kennelhosta är ett av de bästa sätten att hålla sin hund frisk. Fördelarna uppväger biverkningsriskerna

 • Hej (VIKTIGT)

  Våran hund är 8 månader nu och det är en shitzu blandat med malteser helt plötsligt efter jag och hunden lekte i baksidan av huset i snön och sprang när vi kom in märkte jag att han gick snett med benet?

 • Hård knöl som växer på örat

  Hej! Min boxer på 8 månader har en knöl på örat sedan 3 veckor. Den växer långsamt och är hård, vätskar sig inte. Han har inte besvär av den som jag märker och han är pigg som vanligt. Ska man avvakta eller åka in och visa den för veterinär? Hälsningar…

Gå till forumet om Hund
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons