Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 08:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. Nian #1 Nian

  Vad ska vi göra med vår hund?

  Vi har en bichon havanais hane som är 11 år gammal. Vi har sett under en längre tid en rad förändringar hos honom om vi tolkar som demens. Han äter inte riktigt som han ska, han får ju i sig mat det är inte det men ibland verkan han glömma bort att han ätit och ibland att han ska äta.

  Sover väldigt mycket och vill knappt gå ut, vi får vara glada om vi kommer runt huset med honom. Vissa dagar är han glad medans han andra dagar ser ut som han är redo att lämna in. Hans humör skiftar också ganska mycket och han har börjat morra både åt mig och min fru och även mot barnen. Det kan räcka med att man närmar sig honom bara utan att röra honom.

  Vi får dock ta i honom utan att han verkar ha ont eller vara öm i vare sig tassar eller kropp.

  Vi fick lov att ta bort vår andra hund för lite över ett år sen och det tog han hårt då det var hans ledstjärna som försvann och allt detta började efter detta och har sedan bara fortsatt.

  Vi ska till vet nästa vecka men vi har redan börjat fundera på om det kanske inte är bäst att låta honom somna in, han har inte den där gnistan i ögonen längre heller även om det glimmar till någon dag ibland.

  Tacksam för råd.

 2. Scrabble # Scrabble svarade

  Ofta kan den äldre hunden leva upp om man skaffar en valp.  Det är som att de har behov av att lära upp en efterträdare. Så mitt råd är att skaffa en valp nu och inte vänta till sen av hänsyn till hunden. Dvs om ni vet att ni vill fortsätta ha hund.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Min hund har kvalsterallergi

  Hej. För några månader sedan blev det klart genom blodprov att min 2,5 år gamla shih tzu har kvalsterallergi. Hon kliar sig väldigt mycket och jag tycker så synd om henne. Jag brukar duscha henne med douxo douxo calm schampoo efter råd från min veterinär men det verkar inte fungera.…

 • B12 brist.

  Hej. Min siberian husky var dålig i ca en vecka med kräkningar samt att hon varken åt eller drack. Hon gick snabbt ner i vikt och blev väldigt mager och Eftersom hon inte drack blev hon snabbt inlagd på dropp. De gjorde vid vet besöket både kontrast röntgen, vanlig röntgen,…

 • Jag har en hund på 8 år

  Hej! Jag har en hund på 8 år chines naken hund.. han har aldrig haft problem tidigare förutom att han bröt bakbenet som valp. Men nu dom två senaste veckorna har han rasat ner i vikt och vill inte äta eller dricka (bara ibland men de är alldeles för lite…

Gå till forumet om Hund
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons