Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. per_engler #1 per_engler

  Kronisk återkommande diarré

  Hej
  Vi söker all tänkbar hjälp som finns att fås. Vi har en Golden på 8 år. För ca 6 veckor sedan fick han hårt ihållande diarré. Inget av de vanliga kurerna fungerade utan vartenda vatten och matbit som gick in kom snabbt ut. Efter 10 dagar sjönk allmäntillståndet snabbt och i slutet på andra veckan slutade han helt att dricka så vi körde akut till Västra Djursjukhuset I Göteborg. Snabbt konstaterades akut näringsbrist (viktminskning från 40kg till 28kg) och vätskebrist. Inlagd med dropp började man göra ALLA prover med ultraljud, röntgen, på avföring etc. Det enda man inte kunde göra var att operera sig in i tarmen då han var/är för svag. Efter 10 dagar inlagd fick vi hem en mager kille som med 6 kortisontabletter om dan började friskna till och iaf ha fast avföring. I torsdags halverade kortisonmängden och vid blodproven i måndags hade värdena gått upp en enhet.
  Men så igår..akut ut och diarrén började igen. Väldigt aggressiv sprutdiarré! Varit uppe med honom hela natten. Han dricker mängder. Alla tips i världen mottages. Vi känner oss helt handlingsförlamade. Försäkringen är förbrukad för året och efter all denna tid och 45 000 i veterinärkostnader är det ingen som kan säga VAD det är! Och då är det väldigt svårt att börja om. Vad kan vi göra?
  //Per

 2. maria_mia # maria_mia svarade (uppdaterad: )
Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Tips på inhängnade rastplatser i närheten av Södermalm

  Hej, Precis flyttat till STHLM, finns det någon som har tips på inhägnade rastplatser i närheten av Södermalm. Simma lugnt! // Erik

 • Jättestressad cane corso

  Har en Cane Corso på 1 år och 2mån. Han är och har blivit ännu mer stressad. Alltså super stressad. Så fort vi ska åka iväg eller bara en av oss i familjen så börjar han gå runt runt med svansen mellan benen och öronen bakåt och som kryper ihop.…

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons