Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. per_engler #1 per_engler

  Kronisk återkommande diarré

  Hej
  Vi söker all tänkbar hjälp som finns att fås. Vi har en Golden på 8 år. För ca 6 veckor sedan fick han hårt ihållande diarré. Inget av de vanliga kurerna fungerade utan vartenda vatten och matbit som gick in kom snabbt ut. Efter 10 dagar sjönk allmäntillståndet snabbt och i slutet på andra veckan slutade han helt att dricka så vi körde akut till Västra Djursjukhuset I Göteborg. Snabbt konstaterades akut näringsbrist (viktminskning från 40kg till 28kg) och vätskebrist. Inlagd med dropp började man göra ALLA prover med ultraljud, röntgen, på avföring etc. Det enda man inte kunde göra var att operera sig in i tarmen då han var/är för svag. Efter 10 dagar inlagd fick vi hem en mager kille som med 6 kortisontabletter om dan började friskna till och iaf ha fast avföring. I torsdags halverade kortisonmängden och vid blodproven i måndags hade värdena gått upp en enhet.
  Men så igår..akut ut och diarrén började igen. Väldigt aggressiv sprutdiarré! Varit uppe med honom hela natten. Han dricker mängder. Alla tips i världen mottages. Vi känner oss helt handlingsförlamade. Försäkringen är förbrukad för året och efter all denna tid och 45 000 i veterinärkostnader är det ingen som kan säga VAD det är! Och då är det väldigt svårt att börja om. Vad kan vi göra?
  //Per

 2. maria_mia # maria_mia svarade (uppdaterad: )
Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Rodnad knöl ljumsken

  Hej på er! Har en Cane Corso som är 10 månader nu. Vi har plockat några fästingar på honom, Men märkte detta nu en knöl som var väldigt röd i ljumsken. Vi har tagit en fästing där i ljumsken, men är helt säker på att det är den lilla rodnade…

 • Eurasier tik vill varken eller leka

  Min tvååriga eurasier slutade löpa för en vecka sedan. Jag vet inte om hon är deprimerad eller bara trött, men hon är inte så pigg på att varken gå eller leka. När vi tar henne på promenader gör hon det motvilligt och vill inte ens leka med andra hundar vilket…

 • Biverkningar fästinghalsbandet Eresto

  Min york har fått biverkningar av halsbandet, darrningar och verkar väldigt trött. Har nu varit av med halsbandet i 5 veckor, hur länge sitter medlet kvar i kroppen?

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons