Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. eliupp #1 eliupp

  Löss hund

  Diskussion kring frågan Löss hund

  Jag undrar över texten som står över pälslusen (Trichodectes canis. Där står det att pälslusen är sällsynt i Sverige vilket jag undrar över. Nu har jag sett denna bredhuvade lilla kryp flera gånger och undrar om den kan ha ökat i Sverige pga att fler hundar transporteras hit från andra länder (där den kanske är vanligare?) eller att de är vanligare just hos draghundar och kanske inte dessa behandlas då draghundsägare äger många hundar. Är det så, kanske, att pälslusen är vanligare bland draghundar?

  Den andra frågan är om vuxna hundar inte besväras av den så mycket att den knappt märks, medan man upptäcker den på valpar som är mycket känsligare? Och på så vis upptäcks inte lusen lika lätt?

  En tredje fråga är om pällusen sprider andra sjukdomar?

Inlägg 1-1 av 1

Forum Hund

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

 • Demens???

  Är det någon som upplever samma problem som jag med min 14 år gamla Parson russel-hane; att han har svårt att komma till ro om kvällarna och vandrar runt, runt i lägenheten samt krafsar ibland på olika dörrar?? Kan det vara demens?? Vet någon hur hörseln på en så pass…

 • Rodnad knöl ljumsken

  Hej på er! Har en Cane Corso som är 10 månader nu. Vi har plockat några fästingar på honom, Men märkte detta nu en knöl som var väldigt röd i ljumsken. Vi har tagit en fästing där i ljumsken, men är helt säker på att det är den lilla rodnade…

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons