Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. proppen #1 proppen (uppdaterad: )

  HJÄLP!!!!

  Min lille kille på 9 månader (blandis mellan schäfer, labb, rottis), har en envis klåda runt munnen.. Han har blivit väldigt tunnhårig, svullen, torr o lite sårig runt munnen… Mungiporna är svullna o torra.. Han har varit så nu i ca 2 månader.. Vi va hos veterinären för 3 veckor sen.. Gjorde då ett skrapprov för demodex.. Men hon såg inge annat än början till lite svamp i några av hans hudveck under munnen.. Så vi fick ett spot-on preparat som vi skulle köra med i 2 månader (1gång i mån).. För att utesluta ohyra osv.. Så vi ha även torkat honom med en fuktig trasa runt munnen när han har ätit mat osv.. Vi har ett torrfoder som heter Halla junior.. Vi har även testat med o frysa in hans mat i 3 veckor för o se om det kanske kunde vara matkvalster.. Men ingen skillnad.. :(
  Vad kan detta vara??? Snälla hjälp!!! Vill inte att lillen ska lida…. Är det nån slags allergi???

 2. Silvervinge # Silvervinge svarade

  Jag hade nog provat att ge honom ett annat foder till att börja med - prova nånting som är vanligt och välkänt - Doggy till exempel. Jag vet inte men är det riktigt bra att ge en så stor hund juniorfoder fortfarande??
  Ska fundera på om jag kommer på nåt mer konkret som skulle kunna vara problemet.
  Lycka till!
  /Veronica

 3. proppen # proppen svarade

  Vi har hört oss för om just torrfoder… Och Halla foder ska vara väldigt bra.. Innehåller inga onödiga smak eller färgämnen, o det är svensk tillverkat och det är helt fritt från vete.. Och junior skulle vi köra på tills han va 1 år sa dom.. Jag ska ringa vet. imorgon o kolla om en ny tid.. Jag återkommer med svar, sen när jag vet vad det är.. För det kanske finns fler där ute som vill veta..

 4. Anette Boström # Anette Boström svarade

  Han har inga andra konstiga tuggvanor - typ leksaker av tuffa material, latexallergi? Det verkar ju konstigt om matallergien bara satt runt munnen tycker jag ... Hade en kompis som har en hund som inte tålde sin mat men den fick eksem både här och där. En annan tanke som slår mig är att labb/rottis väl är hundraser som dreglar lite i läppvecken? Kan den ständiga fukten bli värre om hunden samtidigt börjar bli könsmogen och dreglar mer ... typ tonårsakne hos människor. Något hormonellt som kan botas med svampmedel och att man tex torkar upp huden med hårtork?
  Mina hundar kan drabbas av liknande i håret mellan trampdynorna speciellt om man inte torkar dem med hårtork när de blir mycket blöta.

 5. monica carlsson # monica carlsson svarade

  Hejsan på er!
  Tycker så synd om er och eran lille goe valp.
  Har en rottis och en schäfer, kanske kan det ändå vara fodret som är boven, det är svårt att komma tilrätta med alergier och exem men jag har haft hundar som har varit känsliga mor proteiner, där dom fick torra hårlösa fläckar och andra konstiga hårproblem, utav veterinären blev vi rådda att köpa AI,ems lam och ris, eller kyckling och ris, efter ca 3 månader ned det fodret var vår hunf fin igen och det kom aldrig tillbaka, har sedan gett mina hundar detta fodret+ omega3 olja varje dag, och vi har nu 2 fina glada hundar.
  Jag vet också att man aldrig skall hoppa från det ena till det andra för snabbt utan använda ett och samma foder i minst 3 månader för att det skall göra nytta.
  Har också 2 katter (helig birma) med mycket päls, dom får också foder från samma fabrikant och även omega 3, och dom har en underbar päls.
  Lycka till med den lille godingen.

 6. monica carlsson # monica carlsson svarade

  ett litet tillägg:
  Det finns bra salvor med zink som också är vattentäta. Smörj den på såret och runt om, så att det inte kommer fukt i såret, det finns på apoteket, det går ochså bra med salva för bayby skjärtar som också är bra, har en som jag använder den heter:Inotyol.

 7. Hundpsykolog # Hundpsykolog svarade

  Hej proppen
  Jag undrar om din hund har varit i kontakt med en katt ? Om ja, kan hans problem runt munnen vara “kattbakterier”. Dessa bakterier “gnagar sig” genom huden och gör denna svullen, röd och tunn och kliar i det oändliga, även sprickor i huden kan förekomma. Antibakteriell salva (eller något sulfat/sulfur hudpreparat) bruker hjälpa at stryka på 1-2 gånger per dag i ca 3 dagar. (Har man inget sådannt, så hjälper även vanligt tvål som nödlösning för att få bort bakterierna, tvålen måste dock tvättas av efter några minuter) Du ska passa på hunden i ca 10-15 minuter efter att han har fått salvan på munnen så att han inte slickar sig om munnen och tar bort salvan för tidigt. Jag har själv varit och även min hund och häst har varit utsatta för “kattbakterierna” många gånger (hästen i ögat, hunden på huden och på munnen bla.), och de har försvunnit lika många gånger efter ovanstående behandling(ar).
  Djurpsykologen (häst, hund, katt, fågel)/hundviskare(snabel a)telia.com

Inlägg 1-7 av 7

Forum Hund

 • Jättestressad cane corso

  Har en Cane Corso på 1 år och 2mån. Han är och har blivit ännu mer stressad. Alltså super stressad. Så fort vi ska åka iväg eller bara en av oss i familjen så börjar han gå runt runt med svansen mellan benen och öronen bakåt och som kryper ihop.…

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

 • Demens???

  Är det någon som upplever samma problem som jag med min 14 år gamla Parson russel-hane; att han har svårt att komma till ro om kvällarna och vandrar runt, runt i lägenheten samt krafsar ibland på olika dörrar?? Kan det vara demens?? Vet någon hur hörseln på en så pass…

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons