Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Besök veterinären i mobilen.

• Öppet 07:00 - 24:00 alla dagar.
• Gratis med djurförsäkring.

Läs mer och boka här!

Är du veterinär? Just nu söker vi fler veterinärer till FirstVet.
Läs mer och ansök på firstvet.se.

FirstVet - Din veterinär på nätet

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android.
Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Annons
 1. Jatta #1 Jatta (uppdaterad: )

  Glucosamin

  Kan glucosamin orsaka magkatarr eller magsår?

  Hur länge kan man ge glucosamin? År efter år?

  Skall man pausa emellanåt?

  Om inte glucosamin hjälper kan man då använda t.ex fiskolja istället?

 2. novatom # novatom svarade

  Hej Miumau
  Glucosamin brukar inte orsaka magkatarr eller magsår men har man en hund med känslig mage så kan den få diarre utav detta. Då sätter man ut Glucosaminet ett tag och ser om det blir bättre.
  Glucosamin är något som hunden om den blivit ordinerad detta bör stå på resten av livet. Nu har det dessutom kommit foder från de större fodertillverkarna som man kan ge som ett helfoder, som innehåller glucosamin och ämnen som skall bromsa broskbildningen….dessa har visat sig fungera mycket bra på många hundar, då behöver man inte ge någon extra Glucosamin utöver fodret.
  Om Glucosamin inte hjälper så är det oftast för att hunden/katten har för stora problem och då brukar man sätta in smärtstillande och antiinflammatoriskt tex Metacam eller Rimadyl.
  Har man en hund/katt som dessutom är överviktig bör man se till att djuret går ner i vikt, då vikten påverkar belastningen av lederna.
  MVH :)

Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Diabetes mellitus hund

  Diabetes mellitus, sockersjuka, är en gammal sjukdom som var känd redan för flera hundra år sedan. Sjukdomen innebär en brist på insulin, insulin får istället injiceras. Behandlingen är vanligen livslång.

 • Demens???

  Är det någon som upplever samma problem som jag med min 14 år gamla Parson russel-hane; att han har svårt att komma till ro om kvällarna och vandrar runt, runt i lägenheten samt krafsar ibland på olika dörrar?? Kan det vara demens?? Vet någon hur hörseln på en så pass…

 • Rodnad knöl ljumsken

  Hej på er! Har en Cane Corso som är 10 månader nu. Vi har plockat några fästingar på honom, Men märkte detta nu en knöl som var väldigt röd i ljumsken. Vi har tagit en fästing där i ljumsken, men är helt säker på att det är den lilla rodnade…

Gå till forumet om Hund
© 2019 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons