Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Jatta #1 Jatta (uppdaterad: )

  Glucosamin

  Kan glucosamin orsaka magkatarr eller magsår?

  Hur länge kan man ge glucosamin? År efter år?

  Skall man pausa emellanåt?

  Om inte glucosamin hjälper kan man då använda t.ex fiskolja istället?

 2. novatom # novatom svarade

  Hej Miumau
  Glucosamin brukar inte orsaka magkatarr eller magsår men har man en hund med känslig mage så kan den få diarre utav detta. Då sätter man ut Glucosaminet ett tag och ser om det blir bättre.
  Glucosamin är något som hunden om den blivit ordinerad detta bör stå på resten av livet. Nu har det dessutom kommit foder från de större fodertillverkarna som man kan ge som ett helfoder, som innehåller glucosamin och ämnen som skall bromsa broskbildningen….dessa har visat sig fungera mycket bra på många hundar, då behöver man inte ge någon extra Glucosamin utöver fodret.
  Om Glucosamin inte hjälper så är det oftast för att hunden/katten har för stora problem och då brukar man sätta in smärtstillande och antiinflammatoriskt tex Metacam eller Rimadyl.
  Har man en hund/katt som dessutom är överviktig bör man se till att djuret går ner i vikt, då vikten påverkar belastningen av lederna.
  MVH :)

Inlägg 1-2 av 2

Forum Hund

 • Diarré

  8årig bordercollie. Kastrerad hane har diarré till å från.provat kokt ris utan resultat.annars i övrigt pigg å busig. Råd?

 • ostekondros/ armbågar?

  hej allihop....jag försöker få så mkt info jag bara kan om det eventuella problem som vår hund troligen lider av...jag är inte säker men vår hund verkar ha ett problem som tyder på osteokondros el ngt liknande eftersom hältan vill inte försvinna och hunden har redan fått vara mer eller…

 • Valp 6 mån Bajsning

  Hej Har en 6 mån huskytik som äter taste of the wild torrfoder. Vi ger henne ungefär 6-7 dl om dagen. Morgon och kväll. Hon får alltid något ben att tugga på också. Hur ofta är det normalt att hon ska bajsa om dagen för att det ska vara ok?…

Gå till forumet om Hund
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons