Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Tove Forslund #1 Tove Forslund (uppdaterad: )

  Artikel: Sarkoider (Inkar) häst

  Sarkoider, eller inkar är en vanligt förekommande hudtumör hos hästdjur med varierande utseende. Sarkoiderna är i de flesta fall godartade men kan vara lokalt invasiva och kan orsaka stort obehag för hästen om de får växa sig stora eller om de sitter på ett besvärligt ställe på huden.

  Det här är en artikel, läs artikeln
 2. henrik_hedlund # henrik_hedlund svarade

  Använd inte svin dyrt xxterra! Gör som jag gjorde på mitt ardenner sto.

  Ta ett blad från en aloevera blomma. Skär av en liten bit, sedan kläm och stryk ut vätskan på inken. Gör detta 2 gånger om dagen första veckan sedan varannan var 3 dag i några veckor. Jag lovar den kommer aldrig tillbaka!!

  Jag har själv gjort detta för 3 år sedan och det finns inga tecken på inkar nu.

  Jag använde säkert 5-6 burkar med xxterra och det fungerade inte alls! Bara varade lite och torkade på vissa ställen. När ja slutade med salvan så växte inken igen.

Inlägg 1-2 av 2

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons