Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Tove Forslund #1 Tove Forslund (uppdaterad: )

  Artikel: Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

  Det här är en artikel, läs artikeln
 2. jessica_friman # jessica_friman svarade

  Bra med information om fölning , men om man hjälper stoet att få ut fölet skall det precis som med lamm vridas ett kvarts varv för att enkelt få ut fölet.
  Stoet försöker ofta själv att få fölet i rätt läge , genom att resa sig och lägga sig. Det kan vara enklare att vrida fölet om du trycker tillbaks lite. När fölet är vridet ett kvarts varv är det bra att vänta på nästa värk och sedan eventuellt hjälpa till, men om du drar i ett framben - så se till att det bakåtskjutna frambenet förblir bakåtskjutet - det är så för att underlätta passagen och inte bli för stort för stoet att krysta ut.
  Lycka till!

Inlägg 1-2 av 2

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst
© 2021 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons