Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. tiffany_gottwald #1 tiffany_gottwald

  min foderponny biter

  Hej min foderponny biter och många säger att det beror på att jag ger henne godis från handen men mamma har haft monga hästar och dom började aldrig bita vad ska jag göra. Hon sparkar även när jag kratsar ena av hennes bakhov tacksam för svar Mvh Tiffany.

 2. tiffany_gottwald # tiffany_gottwald svarade (uppdaterad: )
  Kommentaren borttagen.
 3. millauberalles # millauberalles svarade (uppdaterad: )

  Nej, jag tror inte det beror på att din ponny biter pga att du gett godis från handen. Jag har/haft många hästar och alla har fått godis ur handen utan att bitas.

  Är din ponny allmänt sur och grinig (biter och sparkar) så skulle jag kollat upp henne hos en veterinär, det kan vara så att hon inte mår riktigt bra eller har ont någonstans. När man uteslutit sjukdom/smärta kan man se till uppfostran. När biter hon, vilka tillfällen? Bara rent spontant eller i samband med vissa händelser?

  Hälsar Camilla / leg dssk

Inlägg 1-2 av 2

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst
© 2023 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons