Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se

Gå till FirstVet

FirstVet finns som app för iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Felicia14 #1 Felicia14

  Snuva & hovar

  Hej!

  jag heter Felicia och min häst är väldigt snuvig, jag undrar då om man borde gör något specielt under den tiden t.ex. ge han medecin ?!
  han har inga sjukdomar som kvarka eller nåt , det har jag redan kollat. men då frågade jag vetrinärerna om jag borde ta ett till test för att se varför han är så snuvig, men det tyckte inte dom och sen dess har han bara blivit värre med snuvan. Ja som sakt, nån som har ett förslag eller något ??

  och sen va det en sak till. min hästs hovar har inte vart så bra på sistonde han tappar små hovbitar, så nu har han tappat 3 skor eftersom sömmen lossnar, han är inte öm av det, men han riskerar ju att bli om det fortsätter så då han vanligt vis är mycket känslig. Borde man ta på något specielt på hovarna, jag har hitils provat, rapsolja, hovolja och även en grön äcklig en.

  MVH: Felicia med den sjuka lilla ponnyn !

Inlägg 1-1 av 1

Forum Häst

 • Kvarka häst

  Kvarka är en smittsam sjukdom som orsakar näsflöde, feber och svullna lymfknutor. Sjukdomen orsakas av bakterie och smittas både direkt mellan hästar och indirekt via människor och utrustning.

 • Luftvägsproblem häst

  Hästar som en gång drabbats av kvickdrag/hosta har mycket lättare att drabbas igen än en häst som aldrig haft liknande problem. Många kräver långa och dyra behandlingar. Av den anledningen är det mycket bättre att förebygga problemen än att behandla. Använder man sunt förnuft kommer man långt!

 • Fölning häst

  För att kunna ge fölet och stoet de bästa förutsättningarna är det viktigt att ha vissa grundläggande kunskaper om hur en normal dräktighet och fölning skall fortlöpa.

Gå till forumet om Häst
© 2022 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons