FirstVet - Besök veterinären på nätet FirstVet - Din veterinär på nätet
Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
Stängs om 15 | Gå direkt till veterinären.nu » × Stäng
FirstVet - Din veterinär på nätet
 1. Astridlund #1 Astridlund

  Akut- hamster

  Hej! Under de senaste dagarna har min hamster som är 2 och snart ett halvt år fått svullna ögon, tidigare var både ögonen stängda och svullna fast gick bort efter att jag torkat av de med ljummet vatten, sen har hamstern fått kladd på ena ögat som sedan gick bort men under de senaste dagarna har ena ögat försämrats, det ser ut som att han inte kan se på just det ögat eftersom det är konstant öppet, kladdigt och rör sig inte vilket har lett till att bomullen från sovplatsen fastnat lite. Jag har försökt torka ögat med ljummet vatten. Han verkar överlag må bra, jag är noga med fodret och att regelbundet ge färska grönsaker och vattenrik mat. Vad ska jag göra?

 2. Astridlund # Astridlund svarade

  Min hamsters öga har börjat blöda, han har blod på sina tassar och det verker riktigt illa ,ska jag ta bort bomullet i hans sovplats? Det verkar dock som att han tycker det är mer bekvämt med bomull?

Inlägg 1-2 av 2

Forum Gnagare

 • Skötselråd hamster

  Hamstern är ett sällskapsdjur som sedan 30-talet blivit populärt världen över. Det är ett relativt lättskött och trevligt djur som passar bra för både större barn och vuxna.

 • Akut- hamster

  Hej! Under de senaste dagarna har min hamster som är 2 och snart ett halvt år fått svullna ögon, tidigare var både ögonen stängda och svullna fast gick bort efter att jag torkat av de med ljummet vatten, sen har hamstern fått kladd på ena ögat som sedan gick bort…

 • ögon

  hej är det nått fel om öga se ut så på marsvins unger den 3 veckor gamal se ut som kristall i ögonen

Gå till forumet om Gnagare

Handla på VetZoo.se

Sele Och Koppel Till Marsvin

Sele och koppel set anpassat till marsvin.

94:- Läs mer och köp »

"NL" Lekrulle med Bjällra

När hamstern rullar på leksaken ger bjällran ett ljud ifrån sig, mycket…

15:- Läs mer och köp »