Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. singstromer #1 singstromer (uppdaterad: )

  Kanin och marsvin

  Hej! Jag har 2 marsvin (kastrerad hane och hona) och en kanin (hane) som trivs jättebra tillsammans. Jag vet att man inte ska ha dom i samma bur men han är jättesnäll och har faktiskt aldrig försökt hoppa på dom. Jag undrar bara hur många som har dom tillsammans?? Och om ni tycker det är helt fel att ha det??

 2. elina_Öberg # elina_Öberg svarade

  Marsvin och kaniner ska inte vara tillsammans då kaniner kan bära på en sjukdom som marsvin dör av (tror inte det finns någon behandling), men som inte påverkar kaniner eller andra djur/människor. Kaniner och marsvin pratar ju olika språk också så av det skälet tycker jag det är snällast mot djuren att få ha en vän de kan prata med. Två kaniner och två marsvin i olika burar. Tänk på att utrymme är viktigt för att de inte ska bråka :)

 3. singstromer # singstromer svarade (uppdaterad: )
  Kommentaren borttagen.
 4. Elisabet Hjerpe # Elisabet Hjerpe svarade

  Hej singstromer jag är inte specialist på nåt vis men om dom varit I samma bur och det går bra så tycker jag visst att dom kan få fortsätta och vad gäller sjukdom jo visst dom har olika sjukdomar men det har även hund och katt och man skiljer inte dom åt för det.När det gäller språk så kan dom lära sig förstå varandra précis som människor och djur lär av varandra,ta tex en hund den mäste lära sig förstå för att fatta vad vi vill PS djur är inte så dumma som somliga tror….Lycka till med din lilla familj   Elisabet Hjerpe

Inlägg 1-3 av 3

Forum Gnagare

 • Skötselråd chinchilla

  Den lilla chinchillan (Chinchilla lanigeia) är en gnagare, nära släkt med marsvin och piggsvin. En chinchilla kan leva väldigt länge. Enstaka individer har blivit upp mot 18-20 år men den genomsnittliga livslängden ligger på 10-15 år.

 • Mag och tarmsjukdomar marsvin

  Alla former av mag-tarmsjukdomar på marsvin är akuta tillstånd. Om behandling inte sätts in på ett tidigt stadium riskerar man hastiga dödsfall.

 • Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 2376

  Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 237673581889))) Phas 24 uair a chloig ráthaithe, saoránacht, cártaí Id, ceadúnas tiomána, dioplómaí, céimeanna, teastais seirbhíse atá ar fáil. Seirbhísí víosa turasóireachta agus gnó atá ar fáil do chónaitheoirí gach 50 stát agus gach náisiúntacht ar fud an domhain. Tá…

Gå till forumet om Gnagare
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons