Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. Alexxiis #1 Alexxiis (uppdaterad: )

  Hamster tappar hår bakom örat?

  Hej! Min dvärghamster Pepsi är 2 ½ år gammal och han har börjat tappa hår bakom örat! Han kliar sig ganska mycket där också! Men jag har inte gett honom något “nytt att äta eller nytt underlag” Kan det vara att man t.e.x byter buren för lite eller att han har allergier, vad jag göra?!?

 2. cean # cean svarade

  Min hamster har kliat sig i olika omgångar bakom örat och fläckvis rygg. Jag har varit hos vet och fått kvalstermed men tyvärr verkningslös. Håller nu på att utforska om det finns en alt beh som ex omega 3 el dyl. Kortison tål de ej tydligen , så frågan är hur beh man eksem? Vitaminer får min hamster via vattenflaskan då hamstrar m nedsatt immunförsvar tydligen kan börja klia sig. Återkom om du hittat ngn beh…

 3. AlvaLinneaMaria # AlvaLinneaMaria svarade

  Hej! Har din hamster tappat hår på andra delar av kroppen, eller har den några andra sjukdomssymptom, T.ex någon böld bakom örat, nyser, är trött eller liknande? Det är också vanligt att hamstrar får tumörer, och då kan de klia sig och tappa hår på platsen. Jag tycker att du borde gå till veterinären med din hamster så att de kan se till att det inte är en tumör och att han får rätt vård! Hoppas att det har löst sig! :)

Inlägg 1-3 av 3

Forum Gnagare

 • Skötselråd chinchilla

  Den lilla chinchillan (Chinchilla lanigeia) är en gnagare, nära släkt med marsvin och piggsvin. En chinchilla kan leva väldigt länge. Enstaka individer har blivit upp mot 18-20 år men den genomsnittliga livslängden ligger på 10-15 år.

 • Mag och tarmsjukdomar marsvin

  Alla former av mag-tarmsjukdomar på marsvin är akuta tillstånd. Om behandling inte sätts in på ett tidigt stadium riskerar man hastiga dödsfall.

 • Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 2376

  Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 237673581889))) Phas 24 uair a chloig ráthaithe, saoránacht, cártaí Id, ceadúnas tiomána, dioplómaí, céimeanna, teastais seirbhíse atá ar fáil. Seirbhísí víosa turasóireachta agus gnó atá ar fáil do chónaitheoirí gach 50 stát agus gach náisiúntacht ar fud an domhain. Tá…

Gå till forumet om Gnagare
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons