Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Frågelådan är
flyttad till FirstVet.

Ställ din fråga gratis på FirstVet.se

GÅ TILL FIRSTVET

FirstVet finns som app för Iphone, Ipad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play

Annons
 1. emma.ns0814 #1 emma.ns0814

  Knöl på marsvin!

  hej, mitt marsvin har fått en knöl som befinner sig på magen (se bild).  Knölen är ganska “rörlig” och hon verkar inte lida av den (det verkar inte göra ont). Hon äter, bajsar och beter sig som vanligt! Är det någon som vet vad detta kan vara!? Hjälp!

 2. gabriella_elmgren_persson # gabriella_elmgren_persson svarade

  Hej. Det ser ut som en vanlig fettknöl, är den mjuk? Min tamråtta har en nästan likadan. Man ska bara vara noga med att kolla så den inte växer, då finns det risk för infektion eller cancer :(  Du kanske borde kolla det hos en veterinär. Lycka till!

 3. AlvaLinneaMaria # AlvaLinneaMaria svarade

  Hej, hoppas att det redan har fixat sig med ditt marsvin! Det är vanligt att marsvin får “fettknölar” men det kan också vara en tumör, det är alltid bäst att gå till veterinären med knölar, så att de kan konstatera att det inte är en tumör eller någon infektion. Lycka till!
  :)

 4. MiichaelaSaade # MiichaelaSaade svarade

  Min kanin har två rörliga knölar i nacken. Hon beter sig också helt normalt. Jag har precis frågat de som har dehär så nu väntar jag bara på svar. Hoppas att allt är bra med marsvinet nu!:)

Inlägg 1-4 av 4

Forum Gnagare

 • Skötselråd chinchilla

  Den lilla chinchillan (Chinchilla lanigeia) är en gnagare, nära släkt med marsvin och piggsvin. En chinchilla kan leva väldigt länge. Enstaka individer har blivit upp mot 18-20 år men den genomsnittliga livslängden ligger på 10-15 år.

 • Mag och tarmsjukdomar marsvin

  Alla former av mag-tarmsjukdomar på marsvin är akuta tillstånd. Om behandling inte sätts in på ett tidigt stadium riskerar man hastiga dödsfall.

 • Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 2376

  Ceannaigh Pas Cláraithe, ceadúnas tiomána, cárta aitheantais [quickdoccuments@gmail.com] (((+ + 237673581889))) Phas 24 uair a chloig ráthaithe, saoránacht, cártaí Id, ceadúnas tiomána, dioplómaí, céimeanna, teastais seirbhíse atá ar fáil. Seirbhísí víosa turasóireachta agus gnó atá ar fáil do chónaitheoirí gach 50 stát agus gach náisiúntacht ar fud an domhain. Tá…

Gå till forumet om Gnagare
© 2020 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons