Veterinären.nu – Sveriges ledande hälsoportal för sällskapsdjur
× Stäng

Videomöten med veterinär eller specialist direkt i din mobil, surfplatta eller dator.

 • ✓ Legitimerade veterinärer & specialister
 • ✓ Snabb diagnos eller remiss
 • ✓ Öppet 06-24 (helger 09-18)
 • ✓ Pris från 320 kr
 • ✓ Kostnadsfritt med vissa försäkringsbolag
 • ✓ 97% nöjda kunder

Registrera dig här

FirstVet - Din veterinär på nätet

Registrera dig på webben eller i någon av våra appar

FirstVet finns som app till iPhone, iPad och Android. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play.

Det är kostnadsfritt att skapa ett konto.

Annons

Artiklar om Hudskador

Trycksår fotsulor papegoja

Trycksår på fotsulorna på en papegoja är att betrakta som en skötselorsakad sjukdom. Genom att ha rätt typ av sittpinnar och genom att hålla fågeln slank och aktiv, kan man förhindra att problem uppstår.

Skadad blodpenna papegoja

En skadad blodpenna på vingarna eller stjärten kan ge kraftiga och i värsta fall, farliga blödningar. För att stoppa blödningen måste hela fjädern ryckas ut.

Näbbskada papegoja

Näbbskador kan ”stympa” en papegoja ganska rejält. Man bör därför alltid uppsöka veterinär även vid till synes ganska lindriga skador.

Kloskada papegoja

Kloskador undviks bäst på papegojor genom att vara noga med att hålla klorna kortklippta samt genom att noggrant syna bur och burinredning efter tänkbara ”fällor”.

Brännskada papegoja

Papegojor bör inte vistas i köket vid matlagning. Dels för att risken för brännskador är stor men även för att giftiga gaser kan bildas i överhettade teflonpannor.

Artikel 1-5 av 5

Veterinären svarar om Hudskador

 • skadad fot få kanariefågel?

  Hej mina föräldrar har 1 kanariefågel som på ngt sätt har lyckats skada foten inne i buren hon hade lite blod under fiten ser det ut som.. vad kan man göra? Mvh// vanessa

  vanessa_rivera_duque

  Av: vanessa_rivera_duque

 • Sjuk underlat

  Hej! Min undulat fågel har skurit sig någonstans i buren och hennes nagel blöder. Han typ ''äter'' den och gnuggar såret. Vad ska jag göra?

  BirdPro1

  Av: BirdPro1

 • Hur får man en en undulat

  Hur får man stop på när det blöder på en undulats fot, jag har testat med potatismjöl fast hon biter upp ruvan så det hjälper inte vad ska jag göra för att det ska sluta blöda ?

  kajsa.03

  Av: kajsa.03

 • Min undulat

  Hej vad ska jag göra min icke tama undulat har ett sår på en tå (-: Tror inte att det är alvarligt. Men min lilla Blue är en olycks fågel... ( råkar rymma och hamna i brochans rum, skadar sig på tån, osv (-;

  Elli77

  Av: Elli77

 • Stearin på min fågel

  Hej. Jag har en Lorripapegoja som er 4 år, mycket nyficken. flyger fritt i lägenheten, Idag 21/4 på kvällen blåste jag ut ett ljus, jag råkade välta ljuset och såg inte att KIFFE( som min Lorrie heter) var bakom ljuset, han fick varm stearin på fjädrarna, han pep till lite och hade nog bränt sig, tog han ut på köket och spolade med kallt vatten, hon har stearin på fjädrarna och en prick nära hö.…

  stephania17

  Av: stephania17

Fler frågor om Hudskador

Forum Fågel

 • Fågelunge nyser

  Jag är fortfarande ny när det gäller fågelungar, men har 2 st kakariki ungar och en av dom låter som han nyser ganska mycket, han är bara 1 månad gammal. Nu undrar jag om det är vanligt eller något allvarligt att han nyser, kan tillägga om det hjälper att ungarna…

 • Problem med Kakariki hane och hans ungar

  Vi har fått 2 stycken kakariki ungar som föddes den 14 Okt, Allt har gått jättebra men vi har upptäckt att pappan plockar ungarnas fjädrar så dom skriker av rädsla. Vi har separerat pappan med jämna mellanrum för att han inte ska kunna göra illa barnen men han är också…

 • Tupp andas tungt

  Hej, märkte för någon dag sedan att min 1-åriga hedemoratupp började nysa och hosta. Sen idag så andas han rossligt, nyser och han kan inte gala med samma styrka som vanligt. Han verkar lite slö, men han är på benen. Vad är felet? Vad ska jag göra?

 • Min Nymfparakit tappade fjädrar runt ögonen

  Hej Allihopa. Min nymfparakit som är 1 år gammal tappade lite fjädrar igår runt hennes ögon. Jag är orolig, vad kan det bero på ?

 • Onanerande papegojhane

  Jag har en dvärgpapegoja som är 8 år. Han var ensam ett tag och då tyckte vi han hade en massa parningsbeteenden, han "kräktes" mycket och plockade sig på halsen. Så nu har vi skaffat en hona och de trivs jättebra ihop. Han plockar SI inte lika mycket men hans…

 • Höna med svullet öga.

  Har en höna som gradvis har fått en svullnad precis under ögat och nu är så pass stor att hon knappt ser något på det. Svullnaden är ganska utstickande och stor som en spelkula. Vad kan det vara och vad kan jag göra?

Gå till forumet om Fågel
© 2018 Veterinären.nu. Allt innehåll är skyddat enligt upphovsrättslagen. Veterinären.nu drivs av Onlinevet 247 AB.
Annons