Frågelådan är
flyttad till FirstVet.
Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se
Gå till FirstVet
Inga artiklar hittades
Jag märker att vår gulhuvade amazonpapegoja (svenskfödd-03)dricker oftare och mer än innan,är det något att vara orolig över? Tidigare har vi nästan aldrig sett henne ta vatten,nu dricker hon direkt när jag byter dagligen och flera tillfällen under dagen också. Avföringen är fast,tydlig grön/vit men det blir väldigt vått på botten. Använder tidning på botten i buren. Hon är glad å pigg annars,äter bra.Undrar om det kan va något fel? (Hon sitter ihop med en…
Hej! Det är något fel på min undulats näbb. Under näbben är vrid mot höger och den andra är rak, som en lös tand en, ena är åt höger den andra är rak vad ska jag göra då? Han drar av sig alla sina hår och brukar ramla ner från sin pinne Snälla hjälp oss Tack för svaret
Hej Jag har nymfaparakit han är 6 år För 4-5 månader han vill inte ätta som förut men drycker mer vatten och har diare.Vi har köppt medicin som heter Geomicin man ska blanda pulver och vatten. Vet inte vad den kan vara för problem.Vill fråga på vilken sätt Väteriner kollar-undärseker fågel. Jag är tacksam för svar Mvh Slatko
Hej Jag har en vit påfågelhane som i vår blir 5 år. Sen en vecka har han visat sig lite mer hängig och inte lika aktiv. Han sitter inte riktigt helt stilla med fjädrarna hängande så därför känner jag att det inte är akut. Men känns som allmäntillståndet sjunkit något,och söker sig till värmelampan. Och inte lika intresserad av sin mat. Är lite orolig om jag har ILT,om jag behöver avmaska .Gjorde det förra året.…
Hej, märkte i morse att min undulat hona inte är lika aktiv som hon brukar. Hon sitter på en pinne stilla och tyst, hon verkar gunga en aning när hon andas och ibland verkar det som om hon har svårt att få grepp om pinnen. Hon blir inte heller rädd när man närmar sig henne. Hon har dock rena ögon, näbb, klor och anal öppning. Hjälp!
Virussjukdomar på papegojor är i första hand ett problem för uppfödare, zoobutiker, parker och andra ställen där det finns stora besättningar. Behandling saknas i allmänhet för dessa sjukdomar.
Överviktproblem blir allt vanligare på våra sällskapsdjur. Ägarna överför många gånger sin egna dåliga livsstil till djuret. Tyvärr kan övervikt vara minst lika farligt på fåglar som på andra djur och människor.
Papegojor är fantasiska sällskapsdjur men ställer mycket stora krav på sina ägare. De är mycket intelligenta och kan leva väldigt länge. Man bör läsa på ordentligt och noga sätta sig in i vad det innebär, innan man skaffar sig papegoja.
I takt med att kunskaperna om papegojskötsel ökar, blir svampsjukdomar allt ovanligare. Jästsvampinfektion är förhållandevis lättbehandlat och brukar ge bra resultat.
Virussjukdomar på papegojor är i första hand ett problem för uppfödare, zoobutiker, parker och andra ställen där det finns stora besättningar. Behandling saknas i allmänhet för dessa sjukdomar.
Papegojsjuka kan vara en besvärlig sjukdom men rätt behandlad kan både fåglar och människor tillfriskna helt. Sjukdomen är anmälningspliktig eftersom den smittar till människa.