Frågelådan är
flyttad till FirstVet.
Ställ din fråga eller boka videosamtal på FirstVet.se
Gå till FirstVet
Inga artiklar hittades
Hej! Mitt gulpannade kakarikipar fick 6 ägg och 4 kläcktes. Dom är idag (19/12) 16,17,18 och 18 dagar. De 2 första kläcktes samma dag men med ca 2 timmars mellanrum. Har nu sett att unge 2 + 3 har splayed legs och "albinoröda" ögon. Benen går ju att åtgärda, men hur gör jag med ögonen?
Jag har en gulpannad amazonpapegoja som har fått rinande ögon och ser hängig ut. Började ikväll 18/12. Vad e detta?
Min myskandunge fick ett tilltagande grumligt öga som också var svullet. Inga tecken på infektion men jag behandlade i alla fall med antibiotikadroppar ,lite cortisondroppar och Occuloheel som ska vara antiinflammatoriskt. Ingenting hjälpte. Nu är glaskroppen stor och utstående och han ser inget på det ögat. Till min fasa upptäckte jag en grumling även på hans friska öga igår och börjar undra om han fått en hjärntumör. Han äter fortfarande och tar emot brödbitar badar…
Mina undulater häckar och allt har gått bra. 9 ägg och 6 ungar kläckta än så länge. Igår upptäckte jag att hanen hade ett mörkt öga, som en "blåtira" nästan, ser det ut som, men fotograferar jag med blixt, ser ögat ut som vanligt bara det att det ser lite lite kalt ut runtom. Det är mest på högra sidan och han vänder gärna den sidan bort från en, när man ska titta. När man…
hej.Köpte en lite anka, för drygt tre veckor sedan, som efter att hon kom hem till mig plötsligt blev "grå i ögat". Har frågat uppfödare och annat ankfolk vad det kan vara för problem då hon i övrigt är pigg och fin.De djurkliniker jag kontaktat har ingen aning,utan hänvisat vidare, och alla verkar ha semester... Har prövat med receptfri salva mot ögoninflammation ( eftersom ankor tydligen kan få det) men det har varken gjort till…
Virussjukdomar på papegojor är i första hand ett problem för uppfödare, zoobutiker, parker och andra ställen där det finns stora besättningar. Behandling saknas i allmänhet för dessa sjukdomar.
Överviktproblem blir allt vanligare på våra sällskapsdjur. Ägarna överför många gånger sin egna dåliga livsstil till djuret. Tyvärr kan övervikt vara minst lika farligt på fåglar som på andra djur och människor.
Papegojor är fantasiska sällskapsdjur men ställer mycket stora krav på sina ägare. De är mycket intelligenta och kan leva väldigt länge. Man bör läsa på ordentligt och noga sätta sig in i vad det innebär, innan man skaffar sig papegoja.
I takt med att kunskaperna om papegojskötsel ökar, blir svampsjukdomar allt ovanligare. Jästsvampinfektion är förhållandevis lättbehandlat och brukar ge bra resultat.
Virussjukdomar på papegojor är i första hand ett problem för uppfödare, zoobutiker, parker och andra ställen där det finns stora besättningar. Behandling saknas i allmänhet för dessa sjukdomar.
Papegojsjuka kan vara en besvärlig sjukdom men rätt behandlad kan både fåglar och människor tillfriskna helt. Sjukdomen är anmälningspliktig eftersom den smittar till människa.